Üç Bakan, Karlov'un kaldırıldığı Güven Hastanesinde

İçişleri Bakanı Soylu, Sağlık Bakanı Akdağ ve Milli Savunma Bakanı Işık, Karlov'un kaldırıldığı Güven Hastanesinde

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 19 Aralık 2016 21:44, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Üç Bakan, Karlov'un kaldırıldığı Güven Hastanesinde

Rusya'nın Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov'a yapılan silahlı saldırının ardından, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Sağlık Bakanı Recep Akdağ ve Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, Karlov'un kaldırıldığı Güven Hastanesinde yetkililerden bilgi alıyor.

Çankaya Belediyesi Çağdaş Sanatlar Merkezi'nde gerçekleştirilen ve Rusya'nın Ankara Büyükelçisi Karlov'un hayatını kaybettiği silahlı saldırının ardından önce Sağlık Bakanı Akdağ, Karlov'un kaldırıldığı hastaneye geldi.

Akdağ'ın ziyaretinden bir süre sonra Büyükelçi Karlov'un eşi Marina Karlova, hastaneden gözyaşları içinde ayrıldı. Sağlık Bakanı Akdağ, Karlova'ya aracına kadar eşlik ettikten sonra yeniden hastaneye girdi. Bir süre sonra İçişleri Bakanı Soylu ve Milli Savunma Bakanı Işık da olay yerinden Güven Hastanesine geldi.

Üç bakanın, bir süre sonra hastane önünde saldırıya ilişkin açıklamalarda bulunması bekleniyor.

- Gökçek: "Türkiye Cumhuriyeti'ne güçleri yetmeyenler bu tür suikastlere başvuruyor"

Öte yandan olayın ardından hastaneye gelen Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, ayrılırken yaptığı açıklamada saldırının alçakça ve doğrudan doğruya Türk-Rus ilişkilerine bozmaya yönelik olduğunu söyledi.

Saldırının arkasındaki failin daha önce sınırda Rus uçağını düşüren ve düşürttürenlerle aynı olduğu dile getiren Gökçek, "Hem Rusya hem de Türkiye bunun hesabını soracak. Sayın elçinin kanı da yerde kalmayacak inşallah." diye konuştu.

Gökçek, bir gazetecinin "Saldırının, yarın Rusya, İran ve Türkiye'nin dışişleri bakanlarının katılacağı toplantıyla bir ilgilisi var mı?" sorusu üzerine, saldırının böyle bir toplantının öncesinde gerçekleşmesinin çok manidar olduğunu belirtti.

Gökçek, şöyle konuştu:

"Saldırının özellikle 'Rusya ve Türkiye arasında acaba bir problem meydana getirebilir miyiz?' kaygısıyla yapıldığına yüzde yüz inanıyorum. Tıpkı FETÖ'nün daha önce Güneydoğu'da bazı askerlere Rus uçağını düşürttüğü gibi. Bu tamamen taşeron kullanma, başka bir şey değil. İnşallah kimse bu tezgaha gelmeyecek ama bu tür suikastler devam edecek. Türkiye Cumhuriyeti'ne güçleri yetmeyenler en sonunda bu tür suikastlere başvuruyor. Bundan da bir netice alamayacaklar. Sonunda onlar da helak olacak."

Gökçek bir soru üzerine saldırıda yaralanan diğer kişilerin durumunun iyi olduğunu öğrendiğini söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber