Türk Ceza Kanunu Tasarısı'nın ilk görüşmelerini tamamladı

Haber Giriş : 03 Mayıs 2004 00:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Tasarı haziranda son şeklini alacak. Komisyon Başkanı Toptan, baro, hukuk fakülteleri, Yargıtay ve hukuk çevrelerinden görüş alacaklarını bildirdi.

TBMM'de, Türk Ceza Kanunu Tasarısı'nın görüşme sürecinde ilk maraton sona eriyor. TBMM Adalet Alt Komisyonu, TCK Tasarısı üzerinde 2003 yılı Ekim ayında başladığı çalışmalarda sona geldi. 500 maddelik tasarıyı 350 maddeye indiren Alt Komisyon, raporunu birkaç gün içinde hazırlayacak.

TBMM Adalet Komisyonu Başkanı Köksal Toptan, Alt Komisyon'un hazırlayacağı raporu, baro, hukuk fakülteleri, Yargıtay ve hukuk çevrelerine göndereceklerini ve tartışmaya açacaklarını söyledi. Alt Komisyon'un Hükümet tasarısından çok farklı bir metin ortaya çıkardığına işaret eden Toptan, varsa eksik ve yanlışlıkların kendilerine bildirilmesinin faydalı olacağını kaydetti.

Haziranı geçirmemeliyiz

Tasarıyı haziran ayında Komisyon'da görüşmeyi planladıklarını belirten Toptan, ekim ayında komisyonların yeniden oluşumu nedeniyle tatil öncesinde bunun Genel Kurul gündemine alınmasının daha doğru olacağını ifade etti. Toptan, "Yeni dönemde komisyonlar oluşurken tasarı hala komisyonda olursa, yeni üyeler de bilgi isteyecek. Bu da yasanın yürürlüğe girmesini geciktirecek" dedi.

Hukukçuların tartışması önemli

Komisyon üyesi CHP Niğde Milletvekili Orhan Eraslan da tasarının hukuk çevrelerinde tartışılması gerektiğini ifade ederek, böylece 5 milletvekilinden oluşan Alt Komisyon'un yanlışlıklarını giderme fırsatı bulacağını söyledi. Eraslan, TCK'nın 78 yıldan beri yürürlükte olduğuna işaret etti.

yenişafak

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber