Bakan Çelik: Çocuğunuzun karnesindeki not sizindir

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 26 Ocak 2007 22:19, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, öğrencilerin karnelerindeki notun sadece öğrencinin değil, anne ve babalarında notları olduğunu belirterek, "Çocuğunuzun karnesindeki not sizindir ona göre çocuklarınıza kızın yada ödüllendirin" dedi.

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, 10 Şubat'ta 5 bin yeni öğretmen ataması yapılacağını bildirdi.

Çeşitli açılış ve incelemeler için Çorum'a gelen Milli Eğitim Hüseyin Çelik, 23 Nisan İlköğretim Okulu'nda öğrencilere karnelerini dağıttı.

Karne dağıtım töreni sırasında konuşan Bakan Hüseyin Çelik, çocukların karnelerinde düşük ve zayıf not varsa onlara bağırıp azarlanmamaları gerektiğini belirterek, "Karnedeki notlar ne olursa olsun çocukları şartlı sevmeyelim" dedi.

Velilere seslenen Bakan Çelik, başarılı çocuklara ödüllendirirken, fazla abartmamalarını belirterek, "Çocuklarınızın başarısını ödüllendirin, ancak abartmayın, çünkü çocuklar büyük ödüller karşısında şımarırlar ve ikinci dönemde zaten başarılıyım diye çalışmayarak başarısız duruma düşebilirler" şeklinde konuştu.

Çelik, çocukların karnelerini değerlendirirken de zayıf ve düşük notlar varsa bağırıp çağırmak ve onlara işe yaramaz olduklarını yüzüne haykırmak şeklinde tepki gösterilmemesi gerektiğini ifade ederek, "Takdirimizi ve övgümüzü kesinlikle abartmayalım, bu iki tavırda pedagojik değildir. Başarısızlık varsa bunun sebepleri üzerinde durulmalı, başarısızlığın başarıya dönüşmesi için ne gerekiyorsa yapılmalı" dedi.

EĞİTİMDE SİSTEM DEĞİŞTİ

2006-2007 eğitim öğretim yılında birçok yenilikler getirdiklerini belirten Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, yeni sisteme göre hazırlanan karnelerde 8. sınıfta son 4 yıllık notların da görülebileceğini söyledi.

Bakan Hüseyin Çelik, yeni sistemde öğrenciler üzerinde kendi kendilerine özeleştiri yapmaları açısından da faydalı olacağını dile getirdi. Yeni gelen öğretmenlerin de öğrencilerin başarı grafiklerini görebileceklerini, ifade eden Çelik, "4 yılın notlarını çocuklarımızın önüne koyarak çocuğumuzun kendi kendisiyle yarıştığı şeklinde ona bir mesajdır. Tek başına bir dönemin notu veya iki dönemin notu öğrencinin bir anlık başarısı, bir kesitteki başarısızlığı, onun sonuna kadar başarısız olacağı anlamına gelmez" diye konuştu.

EĞİTİME YENİ 5 BİN ÖĞRETMEN ALINACAK

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, eğitim camiasına kattıkları 10 bin öğretmenin yanı sıra ikinci dönemde 10 Şubat 2007 tarihinde 5 bin yeni öğretmen ataması yapacakları müjdesini verdi.

Bakan Çelik, "Öğretmen açığımızı her geçen gün kapatmaya çalışıyoruz ve bu yıl öğretmen kadrosuna kattığımız 10 bin öğretmenin yanı sıra yeni 5 bin öğretmen daha alacağız" dedi.

Türkiye genelinde okullarda hizmetli sıkıntısı çekildiğini ifade eden Çelik, 2 bin kişi de yeni hizmetli kadrosuna alınacağını söyledi.

Bakan Çelik, "Okullarımızda hizmetli sıkıntısı var ve bu sıkıntıyı gidermek için hizmetli kadrosuna yeni 2 bin kişi alınacak ve bu kadrolardan Çorum'da yararlanacak" şeklinde konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, başarılı olan ve karneleri iyi olan 5 öğrenciye karnesini verdi.

Bakan Hüseyin çelik daha sonra hayırsever öğretmen Salim Akaydın eşi adına yaptırdığı Mukaddes Akaydın Anadolu Lisesi'nin açılışını gerçekleştir. Belediye'yi ziyaret eden Çelik, ziyaret sonrası AK Parti İl Başkanlığı'na geçerek partililerle sohbet etti.

Milli Eğitim Bakanı Çelik yarın da Çorum'da olacak ve Çorum'un eğitim sorunlarının tartışıldığı toplantıya katıldıktan sonra İskilip İlçesine geçecek ve burada Halk Eğitim Merkezi'nde inceleme yaptıktan sonra Çorum'dan ayrılacak.

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik'in 23 Nisan İlköğretim Okulu'nda katıldığı karne dağıtım törenine, AK Parti Çorum Milletvekilleri Agah Kafkas, Murat Yıldırım, Ali Yüksel Kavuştu, Muzaffer Külcü, Belediye Başkanı Turan Atlamaz ile çok sayıda daire müdürü, Milli Eğitim Genel Müdürleri ve öğrencilerle, öğrenci velileri katıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber