Bürokrat kürsüde 'azlini' istedi Bakan 'haydi nadasa' yanıtı verdi

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 27 Ocak 2007 08:24, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Gümrük Günü törenlerinde ilginç bir istifa olayı yaşandı. Hakkında akaryakıt kaçakçılığına karıştığı iddiaları bulunan Gümrük Müsteşar Vekili Mehmet Şahin, kürsüde konuşurken Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen'e istifa ettiğini açıkladı. Tüzmen, "Kendi isteği üzerine onu nadasa bırakacağım. Ama dönüşü çok daha iyi olacaktır" dedi.

DANIŞTAY'ın akaryakıt kaçakçılığına karıştığı gerekçesiyle hakkında soruşturma kararı verdiği Gümrük Müsteşar Vekili Mehmet Şahin, Gümrük Günü için düzenlenen törende Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen'in huzurunda istifasını açıkladı. Kürsüye törenle ilgili konuşma yapmak için çıkan Şahin, "Bize yakışan budur" diyerek, Tüzmen'den görevden alınmasını istedi. Tüzmen de Şahin'e sahip çıkarak, "Kendi isteği üzerine onu nadasa bırakacağım. Kendisine yakışanı yaptı. Ama dönüşü çok daha iyi olacaktır" dedi.

KÜRSÜDEN İSTİFA: Dün Ankara-İstanbul havaalanındaki gümrük noktasında Gümrük Günü ve elektronik kart sistemine geçilmesi töreni düzenlendi. Bakan Tüzmen'den önce kürsüye Gümrük Müsteşar Vekili Şahin çıktı. Dünya Gümrük Günü ve kart projesiyle ilgili açıklama yapması beklenen Şahin, gümrüklerde önemli hizmetler yaptıklarını ifade ettikten sonra konuyu değiştirdi. İzmit-Gebze'deki bir akaryakıt ithalatı talebinin söz konusu olduğunu kaydeden Şahin şunları söyledi: "Pire deve yapıldı. Danıştay kararıyla hakkımda soruşturmaya hükmolundu. Türk adaletine sonuna kadar güveniyorum. Veremeyecek hiç bir hesabımız yok. Anlımız ak başımız dik gezdik. Duruşumuzu bozmadık. Teşkilatımıza bir şeyler katmanın çabası içinde olduk ve sayın bakanlarımızdan destekleriyle bir mesafe alındı. Adalet mutlaka tecelli eder. Hem temsil ettiğim Gümrük Müsteşarlığı hem müsteşarlık makamını hem de kendimi milyarda bir bile olsa zan altında bırakmamak 'acaba' sorusunu sordurmamak, teşkilatımı müsteşarlık makamını yıpratmamak amacıyla tahkibatın selameti açısından sayın bakanım uygun görürlerse bu görevden ve kadromun bulunduğu gümrük başkontrönörlüğü görevimden, sayın bakanımdan arza talep ediyorum."

DEVAMLILIK ESASTIR: Devlette devamlılığın esas olduğunu, kendisi dahil hiç kimsenin ikame edilemez olmadığını belirten Şahin, kendisinin yerine geçecek olan ismin daha iyi katkılar sağlayacağını ifade etti. Görevden alınması isteğini Tüzmen'in huzurunda temsilcilerine sunduğunu kaydeden Şahin, "Her zaman milletimizin, devletimizin emrinde nefer olarak çalışmaya devam ettik, edeceğiz" diye konuştu.

BİZE YAKIŞAN BİR ARKADAŞ: Şahin'den sonra kürsüye çıkan Tüzmen, Şahin'i "Gümrükte bize yakışan bir müsteşar arkadaşımız" diye tanımladı. Tüzmen, Şahin'in açıklamasına işaret ederek, kararına saygı duyduğunu söyledi. Yargı süreci içinde bu tip karşılaşılan güçlüklere karşı sonuna kadar destek verilmesi gerektiğini vurgulayan Tüzmen, "Koltuğuna yapışan, haksız yerde o koltuklarda oturan, bir çok bizimle beraber çalışan arkadaşlarımıza da örnek olmasını diliyorum" dedi. Herkesin aynı güçlüklerle karşılaşabileceğini ifade eden Tüzmen, "Ama daima bize yakışanı yapmamız lazım" diye konuştu. Tüzmen şunları kaydetti: "Yenilik yapan insanların, hızlı çalışan insanların, 24 saat 7 gün devamlı çalışan insanların sıkıntılarla karşılaşması çok doğaldır. Koşarken, birilerinin ayaklarına basarsınız. Ama doğru sallanır ancak hiç yıkılmaz."

Ben de gidip geri döndüm

TÜRK yargısına her zaman güvendiklerini belirten Kürşad Tüzmen, "Verilemeyecek hesabım yok. Arkadaşlarımın da verilemeyecek hesabı yok. Görüyorsunuz çok örnek bir davranış yaptı" diye konuştu. Zaman zaman insanların bürokraside ve siyasette nadasa kaldıkları dönemler olduğunu söyleyen Tüzmen, Tunca Toskay'ın Devlet Bakanlığı döneminde Dış Ticaret Müsteşarlığı'ndan istifa edip sonra bakan olarak geri dönmesine işaret etti. Tüzmen, "Ben de geçmişte gördünüz kendi isteğimle ayrıldım. Ama dönüşüm farklı oldu. Bu arkadaşımız da geçici bir süreyle, pazartesi günü itibariyle kendi talebi üzerine nadasa bırakacağım. Ancak, dönüşü, geri gelişi çok daha iyi olacaktır" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber