Rektör Okudan'ın yargılanması için Danıştay'dan onay

Kaynak : Yeni Şafak
Haber Giriş : 27 Ocak 2007 08:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Danıştay, SÜ Rektörü Okudan ile 6 yönetici hakkında YÖK'ün verdiği lüzum-u muhakeme kararını onadı

Danıştay 1. Dairesi, Selçuk Üniversitesi (SÜ) Rektörü Prof. Dr. Süleyman Okudan ile 6 yöneticisi hakkında, "göz hastalıkları ve dijital anjiyografi cihazı alımı ihalesinde kamuyu zarara uğrattıkları" gerekçesiyle Yükseköğretim Kurumu (YÖK)'ün verdiği lüzum-u muhakeme kararını onadı. Yüksek Mahkeme, Rektör ve yöneticilerinin, Konya Asliye Ceza Mahkemesinde yargılanmalarına karar verdi.

Rektör Okudan ile Rektör Yardımcıları Dinçer Bedük, Şefik Bilir'in de aralarında bulunduğu toplam 42 kişi hakkında, 22 ayrı eylem nedeniyle soruşturma başlatılmıştı. YÖK Başkanlığınca oluşturulan Kurul, 22 Eylül 2006 tarihinde, söz konusu iddialarla ilgili kısmen men-i muhakeme, kısmen lüzum-u muhakeme kararı vermişti. Danıştay 1. Dairesine geldi. Daire, 22 ayrı eylemi tek tek inceleyerek sonuçlandırdı.

GÖREVİ KÖTÜYE KULLANMA

YÖK, ihalenin teknik şartnamesinin belli bir marka ve modeli işaret edecek şekilde hazırlandığını belirtmişti. Danıştay, YÖK'ün işaret ettiği delillerin oluştuğunu belirterek, Okudan ve 6 yöneticisi hakkında "görevi kötüye kullanma" suçundan yargılamanın Konya Asliye Ceza Mahkemesinde yapılmasına karar verdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber