Yıldırım: Sistemin adı 'Cumhurbaşkanlığı' sistemi

Başbakan Yıldırım: Sayın Kılıçdaroğu, Kemal Bey, Türkiye'nin rejimi belli, cumhuriyet. 1923'te bedel ödedik, İstiklal Harbi'ni kazandık, rejimimizi de değiştirdik adını da cumhuriyet koyduk. Ne değişiyor? Rejim değişikliği tarihte kalmıştır. 1923'te o mesele bitmiştir. Şimdi artık ihtiyaçlarımızı karşılayacak, icra gücü, istikrarı esas alan bir hükümet sisteminden bahsediyoruz

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 22 Aralık 2016 10:33, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Yıldırım: Sistemin adı 'Cumhurbaşkanlığı' sistemi

- AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Binali Yıldırım, Almanya ve Türkiye'deki terör saldırılarına ilişkin, "Bütün bu saldırılar göstermektedir ki teröre karşı hiçbir ülke 'Biz güvenliyiz.' diyemez. Terör, dünyanın başının belasıdır. O sebepten, Türkiye'nin maruz kaldığı terör saldırılarını sadece Türkiye'nin meselesi olarak görmek fahiş bir hatadır. Irak ve Suriye'ye yerleşmiş olan terör örgütlerinin sadece Türkiye'yi tehdit ettiğine inananlar yanılırlar. Terör dünyanın ortak sorunudur, uluslararası toplum terör karşısında ikircikli söylemi bir kenara bırakmalı ve tamamen aynı tavrı almalıdır." dedi.

Yıldırım, parti genel merkezinde düzenlenen 114'üncü Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, AK Parti'nin kurulduğu ilk günden itibaren toplumun nabzını tuta tuta bugünlere geldiğini, bunu da istişareye verdiği önemle başardığını belirtti.

Bugün 79 milyon vatandaş adına salonda bir ve beraber olduklarını ifade eden Başbakan Yıldırım, "Türkiye büyük bir mücadele içinde. Terörle mücadelemiz hem kendi topraklarımız içinde hem de sınırlarımızın ötesinde bütün şiddetiyle devam ediyor. Bu nedenle de zaman zaman şehitlerimiz oluyor. Dün maalesef Fırat Kalkanı Harekatı'nda El Bab'ı ve hakim yerlerini ele geçiren silahlı kuvvetlerimizin kahraman askerlerine alçak terör örgütünün pususu ve intihar saldırısı neticesinde 14 yiğit evladımızı şehit verdik." diye konuştu.

Başbakan Yıldırım, şehitlere Allah'tan rahmet ailelerine ve millete başsağlığı, gaziler için acil şifa temennisinde bulundu.

Dünyanın baş belası terörün insanlığa karşı işlenen bir suç olduğunu anlatan Yıldırım, "Terörle mücadele, Türkiye'nin beka mücadelesidir, varlık mücadelesidir. Türkiye'nin birliğinin, beraberliğinin, kardeşliğinin daim olması adına verilen büyük bir savaştır. Birlik ve bütünlüğümüzü her zaman muhafaza edeceğiz, terörün Türkiye'yi vesayet altına almasına asla izin vermeyeceğiz. Terör ve şiddet, Türkiye'yi, demokrasimizi ve hukuk yolundaki kararlılığımızı asla sona erdiremeyecek. Terör karşısında her zaman olduğu gibi millet olarak birliğimizi, beraberliğimizi sonuna kadar koruyacağız." ifadelerini kullandı.

Başbakan Binali Yıldırım, 2016'nın son genişletilmiş il başkanları toplantısını gerçekleştirdiklerini, toplantıda 81 il teşkilatının bütün yönetim kademeleri, belediye başkanları ve meclis üyelerinin 114. kez bir araya geldiğini, bu durumun AK Parti'de istikrarın, hizmetin sürekliliğinin ne kadar önemli olduğunu açıkça ortaya koyduğunu aktardı.

Teşkilatla bir olmanın bütün 80 milyon vatandaşla beraber olma anlamına geldiğini vurgulayan Yıldırım, sözlerine şöyle devam etti:

"AK Parti siyasetinin ülkemize, vatandaşlarımıza kazandırdıklarını sizler iyi biliyorsunuz. Biz AK Parti olarak bu millete olan borcumuzu hizmet üreterek ödemek durumunda olan bir kadroyuz. AK Parti'nin siyasi ilkelerini hayata geçiren bu muhteşem kadro Allah'ın izniyle Türkiye'nin yüzünü ağartan yegane kadrodur. AK Parti, cumhuriyetimizin ve demokrasimizin sigortasıdır. AK Parti hareketi birlik ve beraberliğimizin güvencesidir. AK Parti, 79 milyon Türkiye'nin partisidir. İlk günden itibaren her bölgenin, her şehrin, her bir vatandaşımızın partisi olduk, derdi ile dertlendik. Hiçbir AK Parti'li kardeşim bu ülkenin hiçbir insanına karşı ayrımcılık yapmadı, yapmayacaktır. Her türlü ayrımcılığı reddettik ve daima millet dedik, millete hizmet ettik. Ülkemiz baştan başa mamur oldu ve vatandaşlarımızın beklediği hizmetler birer birer hayalden gerçeğe döndü. Bu aşkı, inancı, heyecanı koruduğumuz için bugün milletimizin duası ve desteğiyle bu emaneti yine bizler taşıyoruz, AK Parti taşıyor. Bu emanete sadakat göstermek bizim en şerefli görevimizdir."

Binali Yıldırım, AK Parti'nin kuruluşundan bu yana millete hizmet yolunda birlikte yürüdükleri, aralarında olan olmayan bütün kadrolara minnet ve şükranlarını sundu.

Terör örgütlerinin canları yandıkça asimetrik eylemlere başladığına dikkati çeken Yıldırım, şöyle konuştu:

"İstanbul ve Kayseri'de yaşanan saldırıların arkasından son olarak Rusya'nın Ankara Büyükelçisi'ne yapılan alçakça suikast ve eş zamanlı olarak Berlin'de yaşan saldırılar, tüm dünya ülkeleri olarak terör saldırılarını doğru bir zeminde değerlendirme ihtiyacını ortaya koyuyor. Bütün bu saldırılar göstermektedir ki teröre karşı hiçbir ülke 'Biz güvenliyiz.' diyemez. Terör, dünyanın başının belasıdır. O sebepten Türkiye'nin maruz kaldığı terör saldırılarını sadece Türkiye'nin meselesi olarak görmek fahiş bir hatadır. Irak ve Suriye'ye yerleşmiş olan terör örgütlerinin sadece Türkiye'yi tehdit ettiğine inananlar yanılırlar. Terör dünyanın ortak sorunudur, uluslararası toplum terör karşısında ikircikli söylemi bir kenara bırakmalı ve tamamen aynı tavrı almalıdır. Terörle mücadelede başarının önemli şartlarından bir tanesi budur. Sizin teröristiniz kötü, benim teröristim iyi anlayışı maalesef terörü bitirmeye değil, terörün daha da azmasına sebep olmaktadır."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber