'Mecliste erotik shop ilanı dağıttı' haberine tekzip

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 28 Ocak 2007 00:36, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Akşam gazetesinden alıntılanan ve aşağıdaki düzeltmeye konu haber sitemizden çıkarılmıştır.

CEVAP VE DÜZELTME HAKKI

CEVAP VE DÜZELTME HAKKINI KULLANAN : 1- İbrahim ÖZDOĞAN,

VEKİLLERİ : Av. Ünal DEMİRTAŞ,

Tunalı Hilmi cd.Bestekar sk. 82/7, Kavaklıdere/ANKARA

MUHATAPLAR : 1-Protech İnternet ve Ajans Hizmetleri

Meşrutiyet Cad. 23/11 Kızılay Ankara

KONU : 27 Aralık 2006 tarihinde sitenizde yayınlanan gerçeğe aykırı olarak verilen ve müvekkilin kişilik haklarına saldırı niteliği taşıyan ?Mecliste erotik shop ilanı dağıttı? haberi ile ilgili cevap ve düzelteme hakkımızın kullanılarak, 5187 sayılı basın kanunun 14.maddesine uygun şekilde cevap ve düzeltme hakkımızın yayınlanması istemidir.

AÇIKLAMALAR :

?Memurlar.net? adı ile süreli yayın yapan sitenizde 27 Aralık 2006 tarihinde yayınlanan ?Mecliste erotik shop ilanı dağıttı? başlıklı haberin gerçek dışı ve müvekkilin kişilik haklarına saldırı niteliği taşıyan haber hakkında cevap ve düzeltme hakkımızı kullanmak istiyoruz.

Buna göre haberinizde; ?? Mecliste erotik shop ilanı dağıttı ? başlığı

Altında yayınlanan yazı ile okuyuculara; ?MÜVEKKİL İBRAHİM ÖZDOĞAN'IN MECLİS GENEL KURULUNDA MİLLETVEKİLLERİNE EROTİK SHOP İLANI DAĞITTIĞI? haber olarak verilmiştir. Gene haber yazısının ilk cümlesinde ; ??.Anavatan Partisi Erzurum Milletvekili İbrahim Özdoğan, oğlu Osman Özdoğan'ın ortağı ve tanıtım- medya sorumlusu olduğu cinsel yaşam ürünleri, el ayak sağlığı ile kadın sağlığı ürünleri satan doğalecza adlı firmanın broşürlerini, meclisteki milletvekillerine dağıttırdığı?.? denilerek haber başlığı, yazı içeriği birlikte düşünüldüğünde; ??.. açıkça bu ilanların erotik shop ilanı olduğu ve müvekkilin de bunları meclis genel kurulunda meclisteki milletvekillerine dağıttığı?.? ifade edilmiştir. Haberin devamında da müvekkile isnat edilen bu fiili güçlendirecek ifadeler kullanılmıştır.

Haber ile ilgili olarak müvekkil ve oğluna sorular sorulduğu ifade edilmiş ve müvekkil ve oğlunun beyanı olduğu iddia edilen yanıtlar habere konulmuştur. Müvekkil ve oğlu Osman Özdoğan'a haberi hazırlayan muhabir soru sormamış, konu ile ilgili görüşlerini almamıştır. Haberde geçen bu ifadeler gerçeği yansıtmamaktadır.

Müvekkilim İbrahim ÖZDOĞAN, Anavatan Partisi Erzurum Milletvekili olup, son aylarda iktidara karşı meclis kürsüsünden yaptığı eleştiriler ve muhalefet ile gündeme gelmiştir. Bu sebeple söz konusu haberin gerçek dışı ve müvekkilin kişilik haklarını zedeler nitelikte olmasının sebebinin müvekkilin eleştiri ve muhalefet etme görevini yapmasını engellenmek istenmesi yönünde olduğudur.

Osman ÖZDOĞAN, müvekkil İbrahim ÖZDOĞAN'ın oğlu'dur.

?doğalecza.com? adlı internet sitesini müvekkilin oğullarının sahibi olduğu OMEB Grup Bil. Sağlık Ürünleri İth.İhr.Tic.Ltd.şti. kullanmaktadır. ? doğalecza.com? sitede 24 başlık altında, ağız sağlığından ayak sağlığına, cilt sağlığına kadar her türlü ithal şifalı bitkisel sağlık ürünlerinin internet ortamında satışı yapılmaktadır. OMEB Grup Ltd.Şti. internet üzerinde sipariş verilebilmesi nedeniyle, Türkiye'nin her yerine, istenilen ürünleri satışını ve dağıtımını yapmaktadır. Söz konusu şirket, kendisine sipariş verilen her kişiye ve şirkete ücreti ödenmesi karşılığında söz konusu ürünleri satmaktadır. Satılan ürünler ile de şirketin sattığı ürünlerin reklamı olan ve şirketi tanıtıcı broşür de gönderilmektedir. Dolayısı ile parasını ödeyen herkese gönderildiği gibi, milletvekillerinin de talep de bulunması halinde, söz konusu doğal sağlık ürünleri ile ürünlerin konulduğu paket içine konulmak üzere şirketi ve ürünleri tanıtan broşürlerde gönderilmektedir.

Müvekkil, İbrahim ÖZDOĞAN'ın OMEB Grup Ltd.Şti. ile hiçbir hukuki ve fiili bağı yoktur. Sözü edilen ürünler ve broşürler ile de hiçbir ilgisi yoktur. Haberde iddia edildiği gibi de hiçbir şekilde ilan ve broşür dağıtmamıştır veya dağıttırmamıştır. Aksini iddia etmek ve düşünmek en hafif deyimi ile hayatın olağan akışına aykırıdır.

CEVAP VE DÜZELTME HAKKIMIZ:

5187 SAYILI BASIN KANUNUN 14.MADDESİNE UYGUN ŞEKİL-

DE, 30 SATIRI GEÇMEYECEK ŞEKİLDE CEVAP VE DÜZELTME HAKKIMIZI KULLANIYORUZ. İLGİLİ YASA GEREĞİ İŞ BU CEVAP VE DÜZELTME HAKKININ AŞAĞIDA YAZDIĞIMIZ METİN İLE HERHANGİ BİR ŞEKİLDE DÜZELTME VE EKLEME YAPILMADAN AYNEN, YAYININ YER ALDIĞI SAYFADA, AYNI PUNTOLARLA VE AYNI ŞEKİLDE, SİTENİZDE YAYINLANMASINI TALEP EDİYORUZ.

?CEVAP VE DÜZELTME HAKKIMIZ? METNİ;

??.27 Aralık 2006 tarihinde ? mecliste Erotik Shop ilanı dağıttı ? başlığı altında yayınlanan yazı, gerçeğe aykırı olarak ve müvekkilin kişilik haklarını zedeleyecek şekilde verilmiştir. Müvekkil, özellikle son aylarda ANAVATAN Partisi adına ve kendi adına meclis genel kurulunda hükümet uygulamalarını sıkça eleştirerek, anayasanın kendisine yüklediği yasama görevini ve etkin muhalefet görevini en iyi şekilde yapmıştır ve yapmaya da devam etmektedir. Müvekkilin oğulları, sahibi oldukları OMEB Grup Ltd.Şti ile ? doğalecza.com? isimli internet sitesi vasıtasıyla, 24 başlık altında, her türlü sağlık sorunlarına çözüm olabilecek ithal şifalı bitkisel sağlık ürünleri satmaktadırlar. İnternet üzerinden sipariş verilmesi ile de Türkiye'nin her yerine şifalı bitkisel sağlık ürünleri satılmaktadır. Sipariş edilen ürünler gönderilirken, ürünlerin paketlerine, firmayı ve ürünleri tanıtıcı broşürler de konulmaktadır. Dolayısı ile milletvekillerinden de talep gelmesi halinde, söz konusu şifalı bitkisel sağlık ürünleri ve tanıtım broşürleri gönderilmektedir. Müvekkil İbrahim ÖZDOĞAN'ın; OMEB Grup Ltd.Şti ve ? doğalecza.com? isimli internet sitesi, ürünlerin satılması ve ürünler ile birlikte gönderilen tanıtım ve reklam amaçlı broşürlerinin dağıtılmasıyla hiçbir hukuki ve fiili bağlantısı yoktur. İnternet sitesinde, müvekkillin oğullarına ait ticari bir işletmenin 24 başlık altında satılan, ağız sağlığından ayak sağlığına kadar her türlü şifalı bitkisel sağlık ürünü varken; sadece şifalı bitkisel cinsel sağlık ürünlerinin ön plana çıkarılarak; müvekkilin meclis genel kurulunda çekilmiş resim kullanılarak; müvekkilden herhangi bir şekilde soru sorulup, cevap alınmadığı halde, cevap alınmış gibi ifadeler kullanılarak; ? mecliste erotik shop ilanı dağıttı ? başlığıyla haber konusu yapılması; müvekkilin kişilik haklarına saldırı niteliği taşıdığı gibi, müvekkilin yasama görevi ve etkin muhalefet yapması engellenmeye çalışılmaktadır. Müvekkil, bütün bunlara rağmen yüce milletimizin kendisine verdiği etkin muhalefet ve yasama görevini, dün olduğu gibi, bu gün de ve yarın da en iyi şekilde yapmaya devam edecektir.Kamuoyuna saygı ile duyururum. İbrahim ÖZDOĞAN adına vekili Av.Ünal DEMİRTAŞ??

SONUÇ : Yukarıda yaptığım gerekçeli açıklamalara göre; 5187 SAYILI BASIN KANUNUN 14.MADDESİ GEREĞİNCE İŞ BU BİLDİRİMİN TARAFINIZA TEBLİĞİNDEN İTİBAREN (3) ÜÇ GÜN İÇİNDE, YASAYA UYGUN OLARAK, CEVAP VE DÜZELTME HAKKIMIZ METNİ BAŞLIĞINDA BELİRTTİĞİMİZ GİBİ, YAYINLANMASINI, YAYINLANMAMASI HALİNDE YASAL HAKLARIMIZIN KULLANILACAĞINI, AYRICA HER TÜRLÜ YASAL HAKKIMIZIN SAKLI TUTULDUĞUNU tarafınıza saygı ile bildiririm. 27.01.2007

İbrahim ÖZDOĞAN vekili

Av.Ünal DEMİRTAŞ

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber