Emniyet'ten trafik polislerine 'sürücülere adil davranın' talimatı

Kaynak : Zaman
Haber Giriş : 28 Ocak 2007 13:43, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Emniyet Genel Müdürlüğü, trafik polislerinden ceza yazarken 'adil' davranmalarını istedi. Emniyet Genel Müdürlüğü Trafik Hizmetleri Başkanlığı tarafından illere gönderilen genelgede, 'Herkese eşit davranılacak, sürücülere yapmış oldukları kural ihlalleri karşılığında istinasız cezai işlem uygulanacaktır.' talimatı verildi.

Genelgede, trafik polislerinin ceza yazarken adil davranmadığına dikkat çekiliyor. Trafikçilerin kendi illerinde tescil edilen araçlar yerine yabancı plakalara daha çok ceza kesmesi ve park ihlali gibi çok sayıda aracın aynı anda yaptığı kural ihlallerinde birkaç sürücünün cezalandırılması trafik polislerinin yaptıkları ayırıma örnek olarak gösteriliyor. Genelgede, "Adil bir denetimin trafik güvenliğine olan etkisi şüphesiz çok yüksektir. Trafik polisinin denetimlerde kimi sürücülere karşı farklı bir tutum içinde olması, kimi zaman görmemezlikten gelmesi spekülasyonlara yol açmakta, bu da polis-halk ilişkililerini ve polisin imajını olumsuz etkilemektedir." deniliyor.

Emniyet, trafik polislerinden denetimlerde istenilen sonucun alınabilmesi için hatalı davranışları gördükleri yerde cezalandırmalarını istiyor. Genelgede, yerinde ve adil cezalandırmanın yol kullanıcısı üzerinde etkisinin göz ardı edilmemesi gerektiğine vurgu yapılıyor. Polisin görevi sırasında denetimlerin adil, tarafsız, yasalara uygun ve vatandaşların yararına olduğunun hissettirilmesi istenen genelgede, herkese eşit davranılması, sürücülere yapmış oldukları kural ihlalleri karşılığında istisnasız cezai işlem uygulanması isteniyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber