Hürriyet'ten, tehlikeli kamplaşmaya hizmet

Hürriyet Gazetesi, Suriyeli erkekler askere alınsın kampanyasını sayfalarına taşıyarak, tehlikeli kamplaşmaya hizmet etti

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 26 Aralık 2016 09:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Hürriyet'ten, tehlikeli kamplaşmaya hizmet

Sözcü yazarı Yılmaz Özdil'in geçen hafta öncülüğünü yaptığı bir kampanya bugün Hürriyet Gazetesince desteklendi. Özdil, 18-45 yaş arası Suriyelilerin zorunlu olarak askere alınmasını ve çatışmalarda onların kullanılmasını talep ediyordu.

Türkiye'nin kendi güvenliğini sağlamak amacıyla El Bab'a girmesinden sonra terörle mücadelede şehit verdiğimiz alanlar arasına Suriye de girdi.

Ancak Türkiye El Bab'a Suriyeli mültecilere alan sağlamak amacıyla girmedi.

Hafızalar çabuk unutuyor ama daha 5-6 ay öncesine kadar düşen füzelerden dolayı Kilis'i boşaltmayı konuşuyorduk.

Ayrıca, Amerika'nın Suriye'nin kuzeyinde bir PKK koridoru oluşturma girişimi var.

Türkiye tüm bu tehlikeli girişimleri bertaraf edebilmek için ve kendi güvenliğini sağlamak için Suriye'ye girdi.

Bunun yanı sıra, Türkiye, Fırat Kalkanı Harekatını, eli silah tutan Suriyelilerle beraber yürütmektedir. Özgür Suriye Ordusundaki binlerce asker, mehmetçikle beraber El Bab'ta savaşmaktadır.

Tüm bunlar ortadayken, 18-45 yaş arası Suriyeliler askere alınsın kampanyası, yaşadığımız terörün suçunun ülkemize sığınmış Suriyeli muhacirlerin sırtına yüklenmesi ve Suriyelilere karşı olan nefretin artmasından başka bir şeye hizmet etmeyecektir.

Oluşturulan nefret ise uzun vadede Türkiye'nin zayıf noktalarından birisi olarak istendiğinde dış güçler tarafından kaşınacak yaralardan birisi olacaktır.

Her şeylerini bırakarak Türkiye anavatanına sığınmış olan Suriyeli muhacirlere karşı yürütülen bu kampanya adil değildir. Yaşanan bir terör olayı varsa, bunun sebebi Suriyeli muhacirler değil Doğu Akdeniz'deki doğalgaz kaynaklarına sahip olmak için Suriye'yi ateşte yakan Rusya, İran, AB ve ABD'dir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber