Erdoğan: Türkiye yüksek gelirli ülkeler sınıfına geçti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Size bir müjde veriyorum; OECD, Türkiye'nin de içinde yer aldığı 8 devletin orta gelirli ülkeler sınıfından yüksek gelirli ülkeler sınıfına geçtiğini açıkladı." dedi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 26 Aralık 2016 14:59, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Erdoğan: Türkiye yüksek gelirli ülkeler sınıfına geçti

Video konferans ile açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan; '2023 hedefleri doğrultusunda adım adım ilerliyoruz. OECD Türkiye'nin de içinde yer aldığı 8 ülkenin orta gelirli ülkelerden yüksek gelirli seviyesine geçtiğini açıkladı.' dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasından notlar;

* Ben de çok teşekkür ederim. Açılışını yaptığımız her biri 5,5 kilometrelik 2 tünelle Ilgaz 15 Temmuz İstiklal Tüneli'nin şehirlerimize hayırlı olmasını diliyorum. Türkiye'yi dört bir tarafa bağlayan tünelle Ilgaz kesintisiz bir yolculukla aşılacak. Kış mevsiminde korkulu rüya haline geldiğini biliyorum. Sık sık kapandığı için vatandaşlarımız mağdur oluyordu. Ilgaz Dağı 8 dakikada geçilecek. 4 yılda tamamlanan bu projenin her aşamasında emeği geçen başta Başbakanımız Bakanlarımız kurumlarımız ve işçilerimizi tebrik ederim.

* 718 milyon bugünkü rakam, eski rakamla 718 trilyon TL yatırım bedeli olan bu eser seriye bağladığımız projelerimizin son halkasıdır. Osman Gazi ile başladığımız Yavuz Sultan Selim ve Avrasya ile devam ettiğimiz açılışlarımıza Ilgaz'ı ekliyoruz. 14 yılda 189 yeni tünel ekledik. Bu sayı kara, denizle 383'e çıkıyor. Bölünmüş yol uzunluğumuzu 18 bin 300 kilometre ilave ile 25 bin kilometreye ulaştırdık. Ülkemizi YHT ile tanıştırdık.

* 2023 hedefleri doğrultusunda adım adım ilerliyoruz. OECD Türkiye'nin de içinde yer aldığı 8 ülkenin orta gelirli ülkelerden yüksek gelirli seviyesine geçtiğini açıkladı. Sınır içi ve dışında yeni bir İstiklal Harbi veriyoruz. Terörle mücadelemizi unutmadık. Ülkemizin gelişmeye devam ettiği gerçeğini ortadan kaldırmadı. Esasen terör saldırılarının ekonomik saldırılarla desteklenmesinin sebebi bu başarılardır. 2023 hedeflerimizi kimse engellemeyecektir. Türkiye güvenlik sorunları ile birlikte büyüyebileceğini ispat etmiş bir ülkedir. Ilgaz Tüneli'nin görünen aydınlık yüzünü sizlerle yaşamak isterdim. Bu duygularla 15 Temmuz, terörle mücadele ve El Bab şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber