Üniversite kampüsüne yaban domuzu sürüsü indi

SİVAS'ta gece saatlerinde Cumhuriyet Üniversitesi (CÜ) kampüsüne yaban domuzu sürüsü indi.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 26 Aralık 2016 16:04, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Üniversite kampüsüne yaban domuzu sürüsü indi

Güzel Sanatlar Fakültesi yanında yiyecek bulmak için toprağı eşeleyen domuzlar, güvenlik kamerası görüntülerine yansıdı.

Sivas'ta yaklaşık iki haftadır etkili olan kar yağışı ve soğuk hava nedeniyle kırsalda yiyecek bulamayan domuz sürüsü, beslenmek için CÜ kampüsüne indi. Güzel Sanatlar Fakültesi'nin etrafındaki karla kaplı alanları kazarak yiyecek arayan domuzlar, okulun güvenlik kamerası tarafından görüntülendi. Yaklaşık 20 domuzdan oluşan sürü, bir süre toprağı kazdıktan sonra okulun çevresinden uzaklaştı. Cumhuriyet Üniversitesi yönetiminin özellikle kışın kampüse inerek ikinci öğretim gören öğrencilere korkulu anlar yaşatan domuz sürülerine karşı 4 kilometrelik set çekme çalışmasının 2017 yılı içinde tamamlanması planlanıyor.

Aç kalan domuz sürüsü Tunceli kent merkezine indi

TUNCELİ ve çevresinde yoğun kar yağışı nedeniyle kırsal kesimde aç kalan domuz sürüsü, kent merkezine inerek çöp kutularında yiyecek aradı. Domuz sürüsünün yiyecek arama anları yoldan geçen bir kişi tarafından cep telefonu ile görüntülendi.

Bu yıl erken bastıran kar yağışı, kent merkezi ve kırsal kesimdeki yaşamın yanı sıra, yabani hayatı olumsuz etkiledi. Yoğun kar yağışı nedeniyle kırsal kesimde yiyecek bulamayan bir domuz sürüsü, dün akşam geç saatlerde Tunceli kent merkezindeki Atatürk Mahallesi'ne indi. Çevredeki bina ve sitelerin çöp kutularına dadanan domuzlar, yiyecek aradı. Aracıyla yoldan geçen bir kişi, domuz sürüsünün çöp kutuları ve yol kenarında yiyecek arama anını cep telefonu ile görüntü. Bu arada, kent merkezi ile bağlı ilçelerde toplam 138 köy yolu aşırı kar yağışı nedeniyle ulaşıma kapandığı öğrenildi. Kapalı köy yollarının ulaşıma açılması için Özel İdare Genel Sekreterliği, karayolları ve belediye ekiplerinin başlattığı çalışmalar sürüyor.

Gökhan CEYLAN

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber