Prof. Yayla, Kemalizm eleştirisine savunma verdi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 29 Ocak 2007 11:40, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Kemalizm'e ve Mustafa Kemal Atatürk'e ilişkin eleştirel görüşleri nedeniyle Gazi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi dekanlığınca soruşturulan Prof. Dr. Atilla Yayla, savunmalarını verdi.

Gazi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi dekanlığının hakkında iki ayrı soruşturma yürüttüğü öğretim üyesi Prof. Dr. Atilla Yayla, iki soruşturma kapsamında savunmalarını idareye teslim etti.

Yayla'nın, AKP İzmir İl Gençlik Kollarının düzenlediği ?Avrupa Birliği ve Türkiye ilişkileri toplumsal etkiler? konulu panelindeki ?Kemalizm ilerlemeden çok gerilemeye tekabül eder. İleride bizlere neden her yerde bu adamın (Atatürk) heykelleri, fotoğrafları ve diye soracaklar? sözlerine ilişkin açılan soruşturma kapsamında verdiği savunmasında, sözlerinin idare tarafından soruşturulamayacağını ifade ettiği öğrenildi.

Savunmada, konuşmanın üniversite dışındaki bir ortamda yapıldığını kaydeden Yayla'nın, disiplin yönetmeliğine göre idarenin sözlerini soruşturma konusu yapamayacağını bildirdiği belirtildi.

?KIDEMLİ? ÖĞRETİM ÜYELERİNİN SERBESTİSİ VAR

Prof. Dr. Yayla'nın, Kemalizm'e yönelik sözlerini sarf ettiği İzmir'deki bir toplantıya izinsiz olarak katılması nedeniyle yürütülen soruşturma kapmasındaki savunmasında ise, ?kıdemli? öğretim üyelerinin izin konusundaki serbestisine dikkat çektiği öğrenildi.

?Kıdemli? öğretim üyelerinin, diğer öğretim üyelerinden farklı olarak ?masasının üzerine dilekçe bırakma? ya da ?bölüm başkanlığı ve sekreterliğini bilgilendirmeyle yetinip bu tür toplantılara katılabilme hakkı olduğu savunuldu. Yayla'nın savunmalarının ardından hazırlanacak rapora göre karar verilecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber