Trabzon eski Emniyet Müdürü Altay: Belki anılarımı yazarım

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 29 Ocak 2007 12:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

HRANT Dink cinayeti ardından görevden alınan Trabzon Valisi Hüseyin Yavuzdemir ve Emniyet Müdürü Reşat Altay için veda yemeği düzenlendi. Vali Yavuzdemir, bu sabah kentten ayrıldı.

Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Sosyal Tesisleri'nde verilen yemeğe vali yardımcıları, Belediye Başkanı Volkan Canalioğlu, KTÜ Rektörü Prof.Dr. İbrahim Özen, Cumhuriyet Başsavcısı Rıza Can, Trabzon Jandarma Alay Komutanı Kıdemli Albay Ali Öz ve Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) Başkanı Şadan Eren katıldı. Veda yemeğinde Vali Hüseyin Yavuzdemir'e hizmetlerinden ötürü plaket verildi. Vali Vekili Vural Demirtaş, Yavuzdemir ile ahenk içinde çalıştıklarını söylerken gözyaşlarını tutamadı. Vali Hüseyin Yavuzdemir ise, Trabzon'dan güzel anılarla ayrılacağını belirtti ve şunları söyledi:

HAKKINIZI HELAL EDİN

?Görev yaptığım süre içerisinde bu güzel kentimizin her yönden gelişmesi, güzelleşmesi, huzur ve güvenliği için çaba sarfettim. Kamu ve toplumun yararını hep ön planda tutmaya gayret ettim. Devletimi onurla temsil ettiğime inanıyorum. Değerlendirmeyi Trabzon halkına bırakıyorum. Kimseye kızgın ve kırgın değilim. Gönlü insan sevgisiyle dolu olan bir devlet adamı olarak sizleri sevdim ve hiç bir zaman da unutmayacağım. Sizleri bilmeden kırdım ise özür diliyorum. Hakkınızı helâl edin.'' Emniyet Müdürü Reşat Altay ise, kendisine yöneltilen eleştirilere değinirken karalanmaya çalışıldığını öne sürdü. Altay, 30 yıllık meslek hayatının her günü şerefli hizmetlerle dolu olduğunu belirterek şöyle konuştu:

GEÇMİŞİMDE HATA YOK

?Trabzon'da büyük şevkle işe koyuldum. Trabzon halkının yardım ve desteklerini gördüm. Bundan aldığımız güçle en iyi güvenlik hizmetinin en iyisini, objektif ve şeffah bir çalışma anlayışı içerisinde gerçekleştirmeye çalıştık. Son günlerde özellikle bir kısım gazeteciler, meslek hayatımın Trabzon'dan önceki bölümünde Emniyet teşkilatının çeşitli kademelerinde görev yapmaktayken görev aldığım operasyonlardan dolayı şahsımı karalayıcı haberler yaparak, maksatlı bir imaj oluşturmaya çalışmaktadır. Tüm görevlerimle ilgili, adli ve idari yargının her zaman denetim ve incelenmesine tabi tutuldum. Denetim ve incelemeler sonrası bu olaylarla ilgili en ufak bir kusurumuz, en ufak ihmalimiz görülmedi. Gazetecilerden bazıları benden 30 yılımın kitabını yazmamı istiyor. Hiç düşünmedim. Belki bir gün yazabilirim. Ancak bilsinler ki, yazacağım bu kitabın 30 yıllık her sayfası, her günü, benim için şerefli hizmetlerle dolu olacaktır. Benim için ifade edilen bu olaylarla ilgili olarak ellerinde ne kadar bilgi, belge, bulgu varsa bu iddialarını ispat etmeye davet ediyorum.'' Yemek, Vali Hüseyin Yavuzdemir ve Emniyet Müdürü Reşat Altay' ın katılanlarla tek tek vedalaşmaları ile sona erdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber