Bugün eğitime ara verilen iller

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 29 Aralık 2016 14:04, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Bugün eğitime ara verilen iller

KOCAELİ

Kocaeli Üniversitesi (KOÜ) ve il genelinde kar yağışı nedeniyle eğitime yarın ara verildiği bildirildi.

Kocaeli Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, yoğun kar yağışı nedeniyle il genelindeki anaokulları, ilk, orta, lise ve rehabilitasyon merkezlerinde eğitim ve öğretime 30 Aralık Cuma günü ara verilmesinin uygun görüldüğü belirtildi.

Açıklamada ayrıca aynı gün kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan, engelli ve hamile personelin idari izinli sayılacağı ifade edildi.

- KOÜ'de tatil

Kocaeli Üniversitesinden (KOÜ) yapılan açıklamada da olumsuz hava koşulları nedeniyle bugün tüm akademik birimlerde ikinci öğretime, yarın da tüm birimlerde birinci ve ikinci öğretime ara verildiği kaydedildi.

Tatil nedeniyle mazeret sınavlarına giremeyen öğrencilerin 2-10 Ocak tarihlerinde akademik birimlerce belirlenecek mazeret sınavı takviminde belirtilen gün ve saatte sınava gireceği aktarılan açıklamada, tatil süresince engelli ve hamile personelin idari izinli sayılacağı belirtildi.

ADANA - Adana'nın Pozantı ilçesinde etkili olan kar yağışından dolayı eğitime bugün ara verildi.

NİĞDE

Niğde'nin üç ilçesindeki okullarda, olumsuz hava koşulları nedeniyle bugün eğitim yapılmayacak.

Kentte etkili kar yağışı ve fırtına dolayısıyla ilçelerden Ulukışla, Çiftlik ve Çamardı'da okullar bugün tatil edildi.

BURSA-BALIKESİR-BİLECİK-ÇANAKKALE

Etkili olan kar yağışı ve kış şartları nedeniyle Bursa, Balıkesir, Bilecik ve Çanakkale'nin bazı ilçelerindeki ilk ve orta dereceli okullarda eğitime bugün ara verildi.

Alınan bilgiye göre, Bursa'nın İnegöl ve İznik ilçelerinde, taşımalı eğitim yapan okullar, bir gün tatil edildi.

İznik'in Candarlı ve Tacir mahallelerinde ise ilk ve orta dereceli okullarda eğitime ara verildi.

Çanakkale'nin Çan ve Yenice ilçesinde tüm okullar, Bayramiç ve Ayvacık ilçelerinde ise taşımalı eğitim kurumları tatil edildi.

KIRIKKALE

Kırıkkale'de yoğun kar yağışı nedeniyle eğitime yarın ara verildi.

İl Milli Eğitim Müdürlüğünden yapılan açıklamada, kent merkezi ve ilçelerde yoğun kar yağışı ve olumsuz hava koşulları nedeniyle yarın eğitime ara verildiği belirtildi.

Açıklamada, kamuda çalışan engelli ve hamile personelin de idari izinli sayılacağı bildirildi.

BOLU

Bolu kent merkezinde taşımalı eğitim kapsamındaki okullarda kar yağışı ve soğuk hava nedeniyle eğitime bir gün ara verildiği bildirildi.

Bolu Valiliğin yapılan açıklamada, etkili kar yağışı ve soğuk hava nedeniyle kent merkezi ve bağlı köylerde taşımalı eğitim kapsamındaki öğrencilerin 29 Aralık Perşembe izinli sayılacağı belirtildi.

Ayrıca Bolu'nun Gerede, Seben, Kıbrıscık ve Dörtdivan ilçelerindeki tüm ilk ve orta dereceli okullar ile Yeniçağa ilçesindeki taşımalı eğitim yapan okullar yoğun kar yağışı nedeniyle bugün tatil edildi.

KONYA

Konya'nın Seydişehir, Beyşehir, Hüyük ve Derebucak ilçelerinde eğitim bir gün yapılamayacak.

Edinilen bilgiye göre, Seydişehir, Beyşehir, Hüyük ile Derebucak ilçelerinde kar yağışı ve buzlanma nedeniyle ilk ve orta dereceli okullarda eğitim öğretime bugün ara verildi.

Akşehir, Ilgın, Doğanhisar, Yunak, Tuzlukçu ve Kulu ilçelerinde de daha önce kar yağışı ve buzlanma nedeniyle bugün eğitime ara verilmişti.

KONYA'da yoğun kar yağışı nedeniyle 5 ilçede eğitime 1 gün süreyle ara verildi. Hadim İlçesi'nde ise taşımalı eğitim veren okullar tatil edildi.

Konya Valiliği tarafından yoğun kar yağışı ve buzlanma nedeniyle Kulu, Akşehir, Tuzlukçu, Doğanhisar ve Ilgın ilçelerinde ilk ve orta dereceli okulların yarın, 1 gün süreyle tatil edildiği açıklandı. Hadim ilçesinde ise taşımalı eğitime bir gün süreyle ara verildiği belirtildi.

DENİZLİ

Denizli'nin bazı ilçelerinde yoğun kar yağışı nedeniyle eğitime yarın ara verilmesi kararlaştırıldı.

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, il genelinde etkisini artıran kar yağışı dolayısıyla bazı ilçeler ve bağlı mahallelerdeki okullarda yarın eğitime ara verildiği belirtildi.

Açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Babadağ, Güney, Acıpayam ve Çameli ilçelerindeki taşımalı eğitim kapsamındaki öğrenciler, Serinhisar Kocapınar Mahallesi, Buldan ilçe merkezi ve Yenice Mahallesi dışındaki okullar ile taşımalı öğrenciler, Pamukkale ilçesinde Akçapınar, Uzunpınar, Gözler, Güzelpınar, Akdere, Belenardıç mahallelerindeki okullar, Çardak ilçesinde Söğüt Mahallesi ve taşımalı eğitim gören öğrenciler için okullar yarın tatil edildi."

KARAMAN

Karaman'da olumsuz hava koşulları nedeniyle il genelinde eğitime perşembe ve cuma günü ara verildiği bildirildi.

Karaman İl Milli Eğitim müdürü Asım Sultanoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Karaman'da olumsuz hava koşullarının devam ettiğini söyledi.

Hava sıcaklığının geçmiş günlere göre birkaç derece artması ile çatılardaki karların erimeye başladığını ifade eden Sultanoğlu, şunları belirtti:

"Çatılarda bir metreye yakın kar var. Bu kar ve çatılardan sarkan buzlar zaman zaman aşağı düşerek tehlike arz etmektedir. Ayrıca meteoroloji tahminlerine göre 29 Aralık Perşembe akşam ve 30 Aralık Cuma günü 35 santim civarında kar yağması beklenmektedir. Bunun için yapılan toplantıda İl Hıfzıssıhha Kurulu kararıyla il genelindeki tüm okulların yarın ve 30 Aralık Cuma günleri tatil edilmesi kararı alındı. Şu anda önemli olan çocuklarımızın sağlığı ve can güvenliği. Bu eğitime verilen aralar telafi edilecektir."

Sultanoğlu ayrıca, toplantıda kamu kurum ve kuruluşlarındaki hamile ve engelli personelin de perşembe ve cuma günü idari izinli sayılmasının uygun görüldüğünü belirtti.

ÇANKIRI

Çankırı'nın Ilgaz ilçesinde kar yağışı nedeniyle yarın eğitime ara verilecek.

Ilgaz İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, ilçede etkili kar yağışı nedeniyle ilk ve orta dereceli okullarda eğitim öğretime yarın ara verileceği kaydedildi.

ANKARA

Ankara'nın Nallıhan ilçesinde yoğun kar yağışı nedeniyle, taşımalı eğitim yapılan ilk ve orta dereceli okullar yarın tatil edildi.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Bayram Benlice, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yoğun kar yağışı nedeniyle, taşradaki mahallelerden ilçe merkezindeki ilk ve orta dereceli okullara taşımalı sistemle gelen öğrencilerin eğitimlerine yarın ara verileceğini belirtti.

Benlice, ilçe merkezi başta olmak üzere Çayırhan ve Sarıyar mahallelerinde eğitim öğretimin normal şartlarda devam edeceğini kaydetti.

Ankara'da yarın için okullar tatil edildi

ESKİŞEHİR

Eskişehir kent merkezi ve ilçelerinde, yoğun kar yağışı nedeniyle ilk ve orta dereceli okullarda yarın eğitime ara verildi.

İl Milli Eğitim Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, bugün sabah saatlerinden itibaren etkisini artıran kar yağışı nedeniyle 29 Aralık Perşembe günü ilk ve orta dereceli okullarda, eğitime ara verildiği belirtildi.

Öte yandan Eskişehir'in; Bursa, Kütahya ve Ankara ile ulaşımını sağlayan karayollarında, trafikte sıkıntı yaşanmaması için ekipler çalışmalarına devam ediyor.

UŞAK

Uşak Meteoroloji Müdürlüğü'nün Hava Tahmin Raporlarında bildirilen mevcut hava şartları, yağış durumu ve en son meteorolojik veriler değerlendirildiğinde, öğrencilerimizin sağlığı ve ulaşım güvenliği için;

İlimiz Merkez ve ilçelerinde Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı her tür ve derecedeki örgün ve yaygın eğitim kurumları, özel rehabilitasyon merkezleri, öğrenci etüt merkezleri ve özel eğitim kursları ile diğer Kamu Kurum ve Kuruluşlara ait kreş ve okul öncesi eğitim kurumlarının 29.12.2016 tarihinde 1 (Bir) gün süreyle tatil edilmesine karar verilmiştir.

Ayrıca; Kamu Kurum ve Kuruluşlarında çalışan görevli personelden hamile, engelli, diyaliz hastaları, kalp ve böbrek yetmezliği, kanser vb. kronik ağır hastalığı olan memur ve diğer kamu görevlileri 29.12.2016 tarihinde 1 (Bir) gün süreyle idari izinli sayılacaklardır.

Yoğun kar yağışı, soğuk hava ve buzlanmaya karşı tüm vatandaşlarımızın dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir.

ISPARTA

Isparta'da yoğun kar yağışı nedeniyle kent merkezi ile bazı ilçelerde eğitime yarın ara verildiği bildirildi.

Isparta Valiliğinden yapılan açıklamada, yoğun kar yağışı nedeniyle kent merkezi ve merkeze bağlı köyler ile Aksu, Yalvaç, Sütçüler, Eğirdir ilçelerindeki okullarda 29 Aralık Perşembe eğitime ara verildiğini belirtti.

Bu arada, Süleyman Demirel Üniversitesi de eğitime yarın ara verildiğini duyurdu.

AFYONKARAHİSAR

Afyonkarahisar Valiliği, kar yağışı nedeniyle il genelindeki okullarda yarın eğitime ara verildiğini duyurdu.

Meteoroloji Bölge Müdürlüğünden edinilen bilgiye göre, kar yağışı yarın da etkili olacak.

KÜTAHYA

Kütahya kent merkezi ve ilçelerinde, yoğun kar yağışı nedeniyle ilk ve orta dereceli okullarda yarın eğitim yapılmayacak.

Valilikten yapılan yazılı açıklamaya göre, akşam saatlerinden itibaren etkisini artıran kar yağışı dolayısıyla ilk ve orta dereceli okullarda yarın eğitime ara verildi.

Kamuda çalışan engelli ve hamileler de bir gün idari izinli sayılacak.

MANİSA

Manisa'nın Demirci ilçesindeki okullarda, yoğun kar yağışı nedeniyle yarın eğitim yapılmayacak.

Demirci Kaymakamlığından yapılan açıklamada, yoğun kar yağışı dolayısıyla ilçe merkezi ve mahallelerdeki okullarda yarın eğitime ara verildiği bildirildi.

Öte yandan, ilçede akşam saatlerinden itibaren etkili olan kar yağışı nedeniyle bazı yerlerde elektrik kesintilerinin yaşandığı öğrenildi.

BİLECİK

Bilecik kent merkezi ile Bozüyük, Söğüt ve Yenipazar ilçelerinde, yoğun kar yağışı nedeniyle ilk ve orta dereceli okullarda yarın eğitime ara verildi.

Valilikten yapılan yazılı açıklamaya göre, etkisini artıran kar yağışı nedeniyle 29 Aralık Perşembe günü ilk ve orta dereceli okullarda, eğitime ara verildiği belirtildi.

Kamuda çalışan engelli ve hamileler de bir gün idari izinli sayılacak.

MANİSA

Manisa'nın Demirci ilçesindeki okullarda, yoğun kar yağışı nedeniyle yarın eğitim yapılmayacak.

Demirci Kaymakamlığından yapılan açıklamada, yoğun kar yağışı dolayısıyla ilçe merkezi ve mahallelerdeki okullarda yarın eğitime ara verildiği bildirildi.

Öte yandan, ilçede akşam saatlerinden itibaren etkili olan kar yağışı nedeniyle bazı yerlerde elektrik kesintilerinin yaşandığı öğrenildi.

ÇANKIRI

Çankırı'nın Kurşunlu ve Yapraklı ilçelerinde kar yağışı nedeniyle eğitime ara verildiği bildirildi.

Çankırı İl Milli Eğitim Müdürlüğü yetkililerinden alınan bilgiye göre, Yapraklı ve Kurşunlu'da etkili olan kar yağışı nedeniyle ilk ve orta dereceli okullarda eğitim öğretime 29 Aralık Perşembe ara verildiği belirtildi.

Ilgaz ilçesinde de kar yağışı nedeniyle okullar tatil edilmişti.

KIRŞEHİR

Kırşehir'in Kaman ilçesindeki okullarda yoğun kar yağışı nedeniyle bugün eğitim yapılmayacak.

Kaman Kaymakamlığından yapılan yazılı açıklamada, yoğun kar yağışı dolayısıyla ilçe merkezi ve köylerdeki okul öncesi eğitim kurumları, ilkokul, ortaokul ve liselerde eğitime bir gün ara verildiği bildirildi.

Açıklamada, kamu kurum ve kuruluşlarında görevli hamile ve engellilerin de bugün idari izinli sayılacağı

KONYA

Konya'nın Akşehir, Ilgın, Doğanhisar, Yunak, Tuzlukçu ve Kulu ilçelerinde eğitime bir gün ara verildi.

Edinilen bilgiye göre, Akşehir, Ilgın, Doğanhisar, Yunak, Tuzlukçu ve Kulu ilçelerinde kar yağışı ve buzlanma nedeniyle ilk ve orta dereceli okullarda eğitim öğretime bugün ara verildi.

BİLECİK

Bilecik'in Pazaryeri ve İnhisar ilçelerindeki tüm okullarda, yoğun kar yağışı nedeniyle eğitime bir gün ara verilmesi kararlaştırıldı.

Valilikten yapılan yazılı açıklamaya göre, akşam saatlerinde etkisi artıran kar yağışı nedeniyle Pazaryeri ve İnhisar ilçelerindeki tüm okullarda, eğitime bir gün ara verildi.

Kamuda çalışan engelli ve hamileler de bir gün idari izinli sayılacak.

Öte yandan, Gölpazarı ilçesine köylerden taşımalı sistemle gelen öğrencilere de okulların tatil edildiği bildirdi.

BURSA

Bursa'nın Yenişehir, Büyükorhan ve Harmancık ilçelerindeki okullarda, yoğun kar yağışı nedeniyle eğitime bir gün ara verilmesi kararlaştırıldı.

Alınan bilgiye göre, akşam saatlerinde etkisi artıran kar yağışı nedeniyle Yenişehir, Büyükorhan ve Harmancık ilçelerindeki tüm okullarda, kaymakamlıklarca alınan kararla eğitime bir gün ara verildi.

Yetkililer, yoğun kar nedeniyle vatandaşları uyardı.

YOZGAT

Yozgat'ta, kent merkezi ve bağlı köylerde, kar yağışı nedeniyle eğitime 1 gün ara verildi.

Yozgat Valiliğinden yapılan açıklamada, olumsuz hava koşulları nedeniyle il merkezi ile bağlı köylerde ilk ve orta dereceli okulların bugün tatil edildiği bildirildi.

Açıklamada, kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan engellilerin ve hamilelerin de bir gün idari izinli sayılacakları belirtildi

DENİZLİ

Denizli'de yoğun kar yağışı nedeniyle Sarayköy ilçesi hariç il genelinde eğitime bugün ara verilmesi kararlaştırıldı.

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, yoğun kar yağışı nedeniyle Sarayköy ilçesi dışında tüm okulların bir gün tatil edildiği bildirildi.

Açıklamada, engelli ve hamile kamu görevlilerinin de bugün izinli sayılacağı duyuruldu.

SİNOP

Sinop'ta kar yağışı dolayısıyla bazı ilçelerde okullar tatil edildi.

İl Milli Eğitim Müdürlüğünden alınan bilgiye göre, etkisini sürdüren kar yağışının özellikle ulaşımda meydana getirebileceği aksaklıklar nedeniyle mağduriyet yaşanmaması için Boyabat, Durağan ve Saraydüzü ilçelerindeki okullarda eğitime ara verilmesi kararlaştırıldı.

Yapılan değerlendirmede Saraydüzü'ndeki tüm okullar, Boyabat'ta taşımalı eğitim kapsamındaki okullar ile Durağan'daki Tekir ve Çerçiler yatılı bölge okulları tatil edildi.

Tosya ilçesinde kar yağışı nedeniyle bugün eğitim yapılmayacak.

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünden yapılan açıklamada, ilçe merkezinde gece başlayan ve etkisini sürdüren kar yağışı nedeniyle ilçe genelindeki tüm okullarda bugün eğitime ara verilmesi kararlaştırıldı.


MERSİN

Mersin il merkezinde, geceden beri etkili olan kuvvetli yağış nedeniyle okullar bir gün tatil edildi.

Mersin Valiliğinden alınan bilgiye göre, çok kuvvetli yağışın etkili olduğu il merkezindeki Mezitli, Akdeniz, Yenişehir ve Toroslar ilçelerindeki tüm okullarda eğitime bugün ara verildi.

Bu arada yağış kentte hayatı olumsuz etkiliyor. Bazı caddelerde su birikintileri oluşurken, trafikte de aksamalar yaşanıyor.

Meteoroloji 6. Bölge Müdürlüğü yetkilileri, bölgeyi etkileyen yağışlı sistemin, bugün akşam saatlerine kadar Hatay, Mersin ile Adana'nın sahil kesimlerinde çok kuvvetli yağmur ve sağanak, iç ve yüksek kesimlerde ise yoğun kar şeklinde olacağını duyurmuştu.

ISPARTA

Isparta'da yoğun kar yağışı nedeniyle eğitime bugün ara verildi.

Isparta Valiliğinden yapılan açıklamaya göre, kent genelinde yoğun kar yağışı nedeniyle bugün için Aksu, Yalvaç, Eğirdir ve Sütçüler ilçelerinde alınan eğitime bir gün ara verme kararının il genelinde uygulanması kararlaştırıldı.

Öte yandan, Toros Dağları'nın en yüksek zirvelerinden birisinde kurulu olan Davraz Kayak Merkezi'nin üst bölgesinde kar kalınlığı 1,5 metreyi aştı. 2 bin 635 rakımlı Davraz Kayak Merkezi'nde oteller çevresinde ise kar kalınlığı 70 santimetre ölçüldü.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber