Kar yağışından olumsuz etkilenen iller

29 Aralık kar yağışı hayatı olumsuz etkiliyen iller.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 29 Aralık 2016 05:59, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Kar yağışından olumsuz etkilenen iller

ANKARA

Başkentte akşam saatlerinde başlayan yoğun kar yağışı, şehir genelinde etkili oldu.

Ankara genelinde akşam saatlerinde başlayan kar yağışı, şiddetini artırarak devam etti. Kar, şehrin özellikle yüksek kesimlerinde etkili oldu.

Kar yağışı nedeniyle çok sayıda maddi hasarlı trafik kazası meydana gelirken, Ankara Büyükşehir Belediyesi ekipleri, şehir içindeki ana arterlerde kar küreme ve tuzlama çalışmaları yaptı.

Şehirler arası yollarda ise Karayolları Genel Müdürlüğüne ait araçlar, gece boyu kar temizleme çalışmalarını sürdürdü

İZMİR

İzmir'in Kiraz ve Ödemiş ilçelerinde kar yağışı etkili oldu.

Kiraz'da akşam etkili olan yoğun kar yağışı nedeniyle belediye ekipleri, kar temizleme çalışması başlattı. Kiraz Belediyesi, yoğun kar yağışından dolayı kriz masası oluşturdu.

Belediye Başkanı Saliha Özçınar, yoğun kar şartları altında Kiraz halkını mağdur etmemeye çalıştıklarını belirterek, "İğdeli ve Taşlıyatak mahallelerimizde şiddetli kar yağışı nedeniyle ana yollar ulaşıma kapalı. Fen İşleri ve Karayolları ekiplerimiz yoğun şekilde çalışıyor." dedi.

Ödemiş ilçesinde öğle saatlerinde başlayan kar yağışı nedeniyle belediye ekipleri, Horzum, Demirdere, Hamamköy, Gölcük, Hacıhasan ve Kemer mahallelerinde kar küreme ve tuzlama çalışması yaptı.

Bazı vatandaşlar, kar topu oynamak için sokaklara çıktı.

Ödemiş Belediye Başkanı Mahmut Badem, yaptığı açıklamada, "Yılbaşını kar altında geçirmek isteyenleri Gölcük'e bekliyoruz. Önümüzdeki günlerde Gölcük'ü, Ödemiş'in gözde dinlenme tesisi haline getireceğiz." ifadelerini kullandı.

KIRKLARELİ

Kırklareli'nde yoğun kar yağışı hayatı olumsuz etkiliyor.

Hava sıcaklığının sıfırın altında 1 derece ölçüldüğü kentte, uluslararası karayolu statüsündeki Bulgaristan'a açılan Dereköy Sınır Kapısı'nda kar kalınlığı 7, Demirköy ilçesi Mahya Tepe mevkisinde 5, Kofçaz ilçesinde ise 10 santimetreye ulaştı.

Karayolları ekipleri, kar yağışının etkili olduğu bölgelerde ulaşımın aksamaması için çalışma başlattı.

Dereköy Sınır Kapısı yolunda, kar yağışı nedeniyle yolda kalan araçlar, çekici yardımıyla kurtarıldı.

Edirne ve Tekirdağ'da ise karla karışık yağmur etkili oluyor.

Meteorolojik verilere göre, bölgede kar yağışının iki gün daha sürmesi bekleniyor.

AYDIN

Aydın'ın Bozdoğan ilçesinde, yoğun kar yağışı nedeniyle ulaşıma kapanan yolların açılması için çalışma başlatıldı.

Bozdoğan Belediye Başkanı Tümer Apaydın, AA muhabirine yaptığı açıklamada, dün akşam başlayan yağış yüzünden Altınhisar Mahallesi'nin Kuzbağ mevkisindeki yolun ulaşıma kapandığını söyledi.

Bu yolda 10 araçta bulunan vatandaşların mahsur kaldığını belirten Apaydın, "Yol açma ve kurtarma ekiplerimiz, araçlarda bulunan 20 vatandaşımıza ulaşarak kurtardı. Aydın Büyükşehir Belediyemize ve Bozdoğan Belediyemize ait 3 greyder, 5 kepçe ve 3 kamyon, yol açma çalışmalarını sürdürüyor." dedi.

Apaydın, yoğun kar yağışına karşı kriz masası oluşturduklarını dile getirerek, kendisinin de yol açma çalışmalarını koordine ettiğini anlattı.

Jandarmanın belediyenin karla mücadele ekiplerine yardımcı olduğunu aktaran Apaydın, şöyle konuştu:

"Ulaşıma kapanan Kuzbağ mevkisinde cep telefonu çekmiyor ve internet çalışmıyor. Kar yağışının devam etmesi, yol açma çalışmalarını olumsuz etkiliyor. Çalışmalarımız kesintisiz devam edecek. Şu an itibarıyla mahsur kalan vatandaşımız bulunmuyor. Yine 15 mahallemizin yolları ulaşıma kapalı durumda. Plan ve program dahilinde bu mahallelerimizin de yollarını açma çalışmalarımız devam ediyor."

KÜTAHYA

Kütahya'da yoğun kar yağışı nedeniyle şehirler arası yollarda ulaşım güçlükle sağlanıyor.

Kent merkezi, dün akşamdan itibaren etkisini artıran kar yağışından dolayı beyaza büründü.

Belediye ve karayollarına bağlı ekipler, ana arterler ve şehirler arası yollarda tuzlama ve kar küreme çalışması yapıyor.

Yağış dolayısıyla yaşanan hasarlı trafik kazaları, Kütahya'nın Eskişehir, Afyonkarahisar ve Balıkesir ile bağlantısını sağlayan karayollarında zaman zaman ulaşımın durmasına neden oluyor.

İl Emniyet Müdürlüğü Bölge Trafik Denetleme Şube Müdürlüğüne bağlı ekipler, yola çıkan sürücüleri dikkatli olmaları konusunda uyarıyor.

Bu arada, kar yağışını fırsat bilen bir grup öğrenci, Zafer Meydanı'nda kartopu oynadı.

DENİZLİ

Denizli'de etkili olan kar yağışı nedeniyle bazı bölgelerde ulaşım kontrollü sağlanıyor.

Kent genelinde yüksek kesimlerde dün öğlen başlayan kar yağışı, akşam şehir merkezinde de etkisini gösterdi.

Belediye ekipleri, kent merkezinin yüksek kesimlerindeki yollarda trafikte aksama yaşanmaması için kar küreme ve tuzlama çalışması yaptı.

Büyükşehir Belediyesine ait otobüslerin, yoğun kar yağışı dolayısıyla bugün ücretsiz hizmet vereceği bildirildi.

Karayolları ekipleri ise ulaşımın kontrollü sağlandığı şehirler arası yollarda kar küreme ve tuzlama çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

Denizli-Antalya karayolunun Cankurtaran mevkisinde araçlarının lastiklerinde zincir bulunmayan sürücülerin geçişine izin verilmiyor.

- Kar yağışını eğlenceye dönüştürdüler

Kent merkezine çok az kar yağan Denizli'de bu durumu sevinçle karşılayan çocuklar, sokaklara çıkıp kartopu oynadı.

Üstü karla kaplanan 15 Temmuz Delikliçınar Şehitler Meydanı'ndaki horoz heykelinin önünde fotoğraf çektiren çok sayıda Denizlili de karın tadını çıkarmaya çalıştı.

Vatandaşlardan Yaşar Yılmaz, yaptığı açıklamada, 6 senedir kar yağışına hasret olduğunu ve bu gece bunun tadını çıkardıklarını söyledi.

Horozun Denizli'nin simgesi olduğunu hatırlatan Yılmaz, "Biz de horozlar gibi kasılıyoruz böyle artık fotoğraf çektirirken." dedi.

Fatma Berra Emiroğlu da karın yağmasını uzun süredir beklediklerini ve şehir beyaza bürününce kartopu oynamak için babasıyla dışarı çıktığını ifade etti.

Denizli'de çok fazla kar yağışı göremediğini anlatan Hasan Erdoğan ise şöyle konuştu:

"Yaşım 19. Daha bu yaşıma kadar iki kere karın biriktiğini gördüm. Bu üçüncü görüşüm. O yüzden babamla çıktık dışarıya, evdekileri hemen ayağa kaldırdık. Halbuki babam da hasta. Hasta olduğunu bile bile buraya geldik. Hemen koştuk geldik, horozun başı beyazlamış mı diye. Gelince gördük ki horozun gagasına ak düşmüş."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber