Meteoroloji'den buzlanma ve don uyarısı

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 31 Ocak 2007 10:51, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yurdun büyük bir bölümünde hava çok bulutlu olacak. Buzlanma ve don uyarısı yapılırken, yurdun büyük bir bölümü de yağışlı geçecek.

Meteorolojik verilere göre hava sıcaklığı bugün ve yarın batı bölgelerde 2 ila 4 derece artacak. Sıcaklıklar, cuma günü kuzeybatı kesimlerden başlayarak tekrar azalacak. Diğer yerlerde önemli bir değişiklik beklenmiyor. Yağışlar, Karadeniz kıyılarında etkili olmak üzere kıyılarda karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacak Yurdun iç ve doğu kesimlerinde gece ve sabah saatlerinde buzlanma ve don olayı bekleniyor. Yurt geneli parçalı ve çok bulutlu, Marmara'nın doğusu, Karadeniz, İç Anadolu'nun kuzey ve doğusu, Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusu ve Güneydoğu Anadolu'nun doğusu ile Kütahya çevreleri yağışlı geçecek.Rüzgar yurdun kuzeybatı kesimlerinde karayelden kuvvetli olarak esecek.

Ege kıyılarında ve Marmara'da yarın yağış beklenirken, Ege'nin iç kesimlerinde ve İç Anadolu'nun batısında akşam saatlerinde kar yağışı olacak. Doğu Karadeniz'de de sabah saatlerinde kar yağışı bekleniyor. Yurdun iç ve doğu kesimlerinde buzlanma ve don olayı görülecek.


Karadeniz kıyılarında etkili olmak üzere, yurdun kuzey, iç ve doğu kesimlerinde karla karışık yağmur ve kar yağışının aralıklarla devam edeceği tahmin ediliyor. Sabah saatlerinde yurdun iç ve doğu kesimlerinde buzlanma ve don olayı görülecek.

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü'nden alınan tahminlere göre, hava sıcaklığı, yurdun doğu kesimlerinde 2 ila 4 derece azalacak, batı kesimlerde biraz artacak. Rüzgar, genellikle güney ve güneybatı, Marmara, Kuzey Ege ve Batı Karadeniz ile zamanla Karadeniz genelinde kuzey ve kuzeybatı yönlerden orta, kuzeybatı bölgelerde kuvvetli ve kısa süreli fırtına şeklinde esecek. Bazı illerin beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şu şekilde tahmin ediliyor:

Ankara: Parçalı çok bulutlu, sabah saatlerinde kar yağışlı (Sabah saatlerinde il genelinde buzlanma ve don olayı görülecek) 1

İstanbul: Çok bulutlu, kuzey ve doğusu aralıklı yağmur ve karla karışık yağmurlu (Rüzgar; kuzeybatı (karayel) yönlerden kuvvetli ve kısa süreli fırtına şeklinde esecek) 8

İzmir: Az bulutlu 13

Adana: Parçalı zamanla çok bulutlu 13

Antalya: Parçalı bulutlu 14

Samsun: Parçalı çok bulutlu, il genelinde etkili olmak üzere yağmur zamanla karla karışık yağmur ve kar yağışlı 8

Trabzon: Parçalı çok bulutlu, il genelinde etkili olmak üzere karla karışık yağmurlu 6

Erzurum: Çok bulutlu ve kar yağışlı (İl genelinde kuvvetli buzlanma ve don olayı görülecek) -7

Diyarbakır: Çok bulutlu (İl genelinde buzlanma ve don olayı görülecek) -1

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber