Bakan ve vekil danışmanı da AB'ye uyacak

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 31 Ocak 2007 11:17, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Avrupa Birliği müktesebatına uyum kapsamında birçok yasayı kabul eden Meclis'te sıra danışmanlara geldi. Bakan ve milletvekili danışmanları Euro Vision-AB Kariyer Akademisi tarafından düzenlenen programa katılan danışmanlar içerisinden sınavla belirlenen 10 kişi ücretsiz olarak Brüksel ve Berlin'e gönderilecek.

Meclis milletvekili danışmanlarının dernek kurma girişimlerinin ardından şimdi de AB'ye uyum eğitimleri gündeme geldi. Türkiye'nin AB'ye üyeliğini destekleyen Friedrich Naumann Vakfı ile Euro Vision-AB Kariyer Akademisi tarafından ortaklaşa yürüttükleri ?Parlamenter Danışmanları AB Eğitimi? programı sürüyor. 50 milletvekili danışmanının eğitim aldığı programda AB vizyonunun geliştirilmesi esas alınırken danışmanlara Avrupa'daki projelerin nasıl hazırlandığı öğretiliyor. Ankara İTÜ Evi'nde 22 Ocak'tan bu yana süren program kapsamında AB'nin Türkiye'ye aktardığı hibe programlarından en yüksek seviyede fayda sağlanması ve AB uyum sürecinin hızlandırılması konuları işleniyor.

Danışmanlara AB vizyonu oluşturmak ve etkili lobi faaliyetlerini hızlandırmak konusunda bilgi veriliyor. Bu eğitimin sonunda sınavla belirlenecek 10 danışman ücretsiz olarak ?Berlin ve Brüksel kurumlarında bilgilendirme ve tanıtım gezisi?ne katılacak.

Meclis'te sözleşmeli statüyle çalışan milletvekilleri danışmanları haklarını korumak ve durumlarını düzeltmek için bir süre önce dernek çatısı altında toplanmak istedi. Danışmanların dernek kurma girişimi CHP ve AKP'li üye sayısı konusundaki tartışma nedeniyle şimdilik askıya alındı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber