Sayıma gelenlerin kimliklerini sormayı unutmayın!

Kaynak : Zaman
Haber Giriş : 31 Ocak 2007 13:06, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sokağa çıkış yasağının ortadan kaldıran yeni nüfus sayım sisteminin ikinci etabı yarın Burdur'da başlıyor. Yetkililer, şubat ayı sonuna kadar sürecek olan çalışma sırasında suistimallerin olmaması için vatandaşların sayıma gelen kişilerin kimliklerini mutlaka sormasını istiyor.

Nüfus sayımlarından uygulanan sokağa çıkma yasağı, adrese dayalı nüfus kayıt sistemi ile ortadan kalkıyor. İki etaptan oluşan yeni sistemin ilk bölümü birçok yerleşim yerinde tamamlandı. Tüm konutlar sayıldı ve numarataj çalışması yenilendi. İlk etabı bitiren iller arasında yer alan Burdur'da ikinci bölüme geçiliyor. Şehir merkezinde eğitimden geçirilen 53 lise ve üniversite mezunu anketör evleri tek tek dolaşacak. Bir ay boyunca her anketör ortalama 500 hanenin sayımını gerçekleştirecek. Görevliler evlerinde bulamadıkları kişileri birkaç kez daha ziyaret edecek. Anketörler özellikle hafta sonlarında ve akşam saatlerinde sayım yapmaya ağırlık verecek.

Türkiye İstatistik Kurumu Antalya Bölge Müdürlüğü'nde görev yapan Uzman Yardımcısı Salim Gürbüz, Burdur ve ilçelerinin 4 bölgeye ayrıldığını bildirdi. Merkezde kendisinin sorumlu olduğunu belirten Gürbüz, Burdur Belediyesi ekipleri ile ortak çalışarak sayım işini şubat ayı sonuna kadar tamamlayacaklarını açıkladı. Sayım sonuçlarının haziran ayında Türkiye'nin her yerinde askıya çıkacağını aktaran Gürbüz, "Vatandaşlar muhtarlıklarına giderek listelerden kendileri ve evlerinde kalan kişileri kontrol edecek. Burada yanlışlık var ise düzeltilecek. Yapılan düzeltmelerin ardından Türkiye'nin nüfusu tam olarak belirlenecek. Bundan sonraki her yer değişimi günü gününe kayıt altına alınacak." diye konuştu.

Bu arada nüfus sayımı için evleri gezecek olan kişiler, mutlaka önce kimliklerini gösterecek. Nüfus sayımı için görevli anketörler kimlikleri olmadan evlere gitmeyecek. Vatandaşların bu konuda duyarlı davranmaları gerektiğini bildiren Burdur Belediye Başkanı Sebahattin Akkaya, suistimaller yaşanabileceğini hatırlattı. Anketör olarak gelen kişilerin kimliklerinin kontrol edilmesi gerektiğini vurgulayan Akkaya, şüpheli durumlarda mutlaka güvenlik güçlerine haber verilmesini istedi.

Bucak Belediye Başkanı Arsal Sarı ise vatandaşların doğdukları değil, doydukları yerde sayılmasını istedi. Belediyelere nüfus sayısı oranında ödenek geldiğini hatırlatan Arsal Sarı, "Türkiye İstatistik Kurumu görevlilerine gerçeğe aykırı beyanda bulunanlar ile bilgi vermeyenler hakkında hapis cezası ve 2 bin 367 YTL para cezası uygulanacak. Yapılacak olan bu sayım belediyemizin İller Bankasından alacağı katkıları direkt olarak etkileyeceği için, tüm vatandaşlarımızın doğru bilgi vermesi ve evlerinde sayılmalarını istiyoruz." şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber