Erciyes Üniversitesi'nin KPSS başarısı

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 31 Ocak 2007 13:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

ERCİYES ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ'NİN KPSS BAŞARISI

İlk mezunlarını geçtiğimiz yıl veren Erciyes Üniversitesi Eğitim Fakültesi, 2006 Kamu Personeli Seçme Sınavı'nda (KPSS) Türkiye çapında büyük bir başarıya imza attı.

Erciyes Üniversitesi Eğitim Fakültesi'nden mezun olan sınıf öğretmenliği bölümü öğrencileri, 2006 KPSS sonuçlarına göre, genel kültür alanında yüzde 36.5, eğitim bilimleri alanında yüzde 92.44'lük başarıyla Türkiye birincisi, genel yetenek alanında yüzde 45.78'lik başarıyla Türkiye ikincisi oldu.

Fakülte Dekanı Prof. Dr. Abdullah Saydam, "Bu başarılı sonucun elde edilmesinde öğrencilerimizin, velilerimizin, öğretim elemanları ile idari personelimizin büyük gayret ve fedakarlıkları olduğu şüphesizdir. Bundan dolayı ilgili herkese teşekkür ederiz. Ayrıca bizlere her konuda destek olan Rektörümüz Prof. Dr. Cengiz Utaş'a şükranlarımızı sunarız" dedi.

Erciyes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cengiz Utaş, geçtiğimiz yıl ilk mezunlarını veren Eğitim Fakültesi'nin KPSS'de elde ettiği bu başarının tesadüf olmadığını belirterek, sonuçların Erciyes Üniversitesi'ndeki eğitim kalitesinin yüksekliğini açık bir şekilde ortaya koyduğunu söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber