TEDAŞ işçisi zimmetine 102 bin YTL para geçirdi

Kaynak : Zaman
Haber Giriş : 31 Ocak 2007 13:54, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

TEDAŞ Orhangazi Başmühendisliği'nde sözleşmeli işçi olarak çalışan Mehmet M (51) zimmetine 102 bin YTL para geçirdiği iddiasıyla tutuklandı.

TEDAŞ İşletme Başmühendisliği, TEDAŞ'ta yaklaşık 25 yıllık sözleşmeli işçi olarak çalıştığı belirlenen ve emekliliğine sayılı günler kala zimmetine 102 bin YTL para geçirmekle suçlanan zanlının suçunu 2006 kasım ayında tahsilat proğramının yenilenmesi ile fark etti.

Kasım ayında tahsilat programını yenileyen TEDAŞ'ta değişen sistemle birlikte kasadaki açık da ortaya çıktı. Hesaplarda inceleme yapan TEDAŞ Başmühendisliği zimmet olayını da ortaya çıkardı. 25 yıllık TEDAŞ sözleşmeli işçisi olarak görev yapan ve zaman zaman tahsilat memurluğu görevini de yürüten Mehmet M, Orhangazi'den daha önce Karacabey'de de görev yapmış.

Zanlı hakkında önce idari soruşturma başlatıldı. Ardından Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulunuldu.Hafta başından bu yana cumhuriyet savcılığı yaptığı incelemelerin ardından zanlıyı tutuklama talebiyle Sulh Ceza Mahkemesi'ne sevketti.

Hakim karşısında ifade veren M.A. suçunu itiraf etti. M.A. tutuklanarak Bursa E tipi cezaevine gönderildi. Savcılık olayla ilgili soruşturmasını geniş çaplı sürdürüyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber