Beldelerin yüzü BELDES'le gülecek

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 31 Ocak 2007 21:33, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

"BELDELER BELDES İLE GÜLECEK"

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) KİT Komisyon Sözcüsü ve AK Parti Kütahya Milletvekili Abdullah Cantimur, nüfusu 10 binden az olan beldeleri BELDES Projesi ile ayağa kaldırmayı amaçladıklarını bildirdi.

KÖYDES Projesi sayesinde geçen yıl köylerin yol, içme suyu, kanalizasyon ve çevre düzenleme gibi 30 yıldan bu yana bir türlü yapılamayan temel alt yapı meselelerini hallettiklerini hatırlatan Cantimur, "Köylerimizden sonra şimdi sıra nüfusu 10 binin altındaki beldelerimize geldi. Nüfusu 10 binin altındaki beldelerimizin yol ve içme suyu gibi temel sorunlarının bir an önce çözümü için BELDES Projesi kapsamında bütçeye 300 milyon YTL ödenek ayrıldı. Her belediyeye yaklaşık 150 bin YTL düşecek. Bu paralarla beldelerimizi ayağa kaldırmayı planlıyoruz" dedi.

Geçen yıl KÖYDES Projesi'nde sağladıkları başarıyı bu yıl BELDES Projesi'nde de tekrarlamak istediklerini ifade eden Cantimur, "KÖYDES sayesinde köylerimizi AB standartlarına getirdik. Şimdi de nüfusu 10 binin altındaki beldelerimizde hizmet atağı başlatmayı ve beldelerimizi de AB standartlarına getirmeyi planlıyoruz. AK Parti iktidarı sayesinde Türkiye'nin köyleri de beldeleri de bir bütün olarak AB standardında yerleşim birimleri haline dönüşecek. Biz 30 yıldan bu yana yapılamayanları başaracağımıza dair halkımıza verdiğimiz sözü tutuyoruz" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber