MB'den Erdoğan'a enflasyon sunumu

Kaynak : Zaman
Haber Giriş : 31 Ocak 2007 15:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Erdoğan, Babacan ve Yılmaz'ı kabul etti

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Ali Babacan ile Merkez Bankası Başkanı Durmuş Yılmaz'ı kabul etti.

Başbakan Erdoğan'ın Subayevleri semtindeki evinde gerçekleşen kabul, yaklaşık 1,5 saat sürdü.


Merkez Bankası Başkanı Durmuş Yılmaz'ın, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a önceki gün kamuoyuna açıkladığı 'Enflasyon Raporu' ile ilgili teknik bir sunum yaptığı öğrenildi. Yılmaz, Başbakan ile görüşmesinde, Merkez Bankası Başkan Yardıcılığı ataması konusunu da gündeme getirdiği belirtiliyor.

Başbakan Erdoğan'ın, Subayevleri semtindeki evine öğle saatlerinde gelen Devlet Bakanı Ali Babacan ile Merkez Bankası Başkanı Durmuş Yılmaz, burada Başbakan ile yaklaşık 1,5 saat süren bir görüşme gerçekleştirdi.

Devlet Bakanı Babacan, görüşmede, Başbakan'a 2007 yılına ilişkin ekonomiyle ilgili değerlendirmeler yaptığı, Merkez Bankası Başkanı Yılmaz'ın ise önceki gün açıkladığı Enflasyon Raporu ile ilgili teknik bir sunum gerçekleştirdiği öğrenildi.

Yılmaz, görüşmede ayrıca, Merkez Bankası'nda boş olan başkan yardıcılığı kadrosu için atama yapılması konusunu da gündeme getirdiği kaydedildi. Merkez Bankası başkan yardıcılığı için daha önce Başkan Yılmaz'ın önerdiği isim Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'in onaylamaması nedeniyle Çankaya Köşkü'nden dönmüştü.

Başkan Yılmaz da önceki günkü toplantıda, bu kadronun boş olmasından hoşnut olmadığını dile getirmişti.

Öte yandan, Başbakan Erdoğan'ın Etiyopya dönüşünün ardından ilk görüşmesini Babacan ve Yılmaz ile yapması dikkat çekerken, özellikle Başkan Yılmaz'ın son aylarda memur, işçi ve asgari ücretlilere yapılacak zamlarla ilgili yaptığı açıklamalarının, sosyal kesimlerden tepki görmesi sonrası bu görüşmenin yapılması ilgi uyandırdı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber