Çalışkan:'Kurumlar birbirlerini suçlamasın'

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 02 Şubat 2007 13:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Emniyet Genel Müdürlüğü Sözcüsü İsmail Çalışkan, Ogün Samast'ın jandarma ve emniyet görevlileri ile birlikte çekilmiş görüntülerinin basında yer almasının ardından, kurumların birbirlerini basın önünde suçlamalarının doğru olmadığını söyledi.

Çalışkan, haftalık basını bilgilendirme toplantısında, Hrant Dink cinayetinin ardından güvenlik birimlerinin ahenk ve koordinasyon içerisinde çalışarak faillerin en kısa sürede yakalandığını ve arkasından adli soruşturma başlatıldığını hatırlattı.

Adli işlemler konusunda herhangi bir açıklama ve yorum yapmanın mümkün olmadığını ifade eden Çalışkan, idari yönden ise İçişleri Bakanlığı müfettişlerinin Trabzon, İstanbul, Ankara ve Samsun'da görevlendirildiğini kaydetti.

Çalışkan, geçen hafta düzenlediği basın toplantısında, Ogün Samast'ın jandarma ve emniyet birimleriyle birlikte çekilen görüntülerin bulunduğu iddiası üzerine bakanlık müfettişlerinin hemen görevlendirildiğini hatırlatarak, "Görüntüler televizyonda yayınlandıktan sonra müfettişlerimiz bu konuda, kim çekmiş, niye çekmiş, neden çekmiş konularının hepsi aydınlanacaktır" dedi.

Bu konuyla ilgili emniyet teşkilatı olarak üzerlerine düşen görevi yerine getireceklerini söyleyen Çalışkan, şöyle konuştu:

"Bunun arkasında veya yanında kimler varsa hangi görevlilerimiz varsa silsile yoluyla bütün teşkilatımız emniyet genel müdürüne kadar bütün kişiler hakkında soruşturma yapılabilir. Müfettişlerin raporları sonucunda gereği neyse mutlaka yapılacaktır. Kurumların birbirlerini basın önünde suçlamaları doğru değildir. Jandarma olsun, polis olsun bu ülkenin önemli kurumlarıdır. Kurumların ahenk içerisinde çalışması önemlidir. Sorumlular derhal gerekli cezaya çarptırılacaktır. Olay, müfettişler ve savcılar tarafından en ince ayrıntısına kadar araştırılmaktadır."

Bir gazetecinin, "Gazeteci Hrant Dink'in katil zanlısı Ogün Samast'ın 'vatan kurtaran kahraman gibi' değerlendirilmesini nasıl yorumluyorsunuz" şeklindeki sorusuna ise Çalışkan, "Polis kurumsal bir yapıya sahiptir. Emniyet teşkilatı personeli bütün olaylar karşısında profesyonel olmak zorundadır. Hiç kimse kendi duygu ve düşüncelerini yaptığı işe yansıtamaz. Nereden gelirse gelsin, hangi düşüncede olursa olsun teşkilat olarak olayların üzerine her zaman kararlılıkla gitmekteyiz ve gideriz" yanıtını verdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber