Başmüdüre rüşvetten 3 yıl 4 ay hapis

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 02 Şubat 2007 18:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

KAPIKULE'de kira sözleşmesi dolan gümrüksüz satış mağazası (free- shop) yöneticilerinden sözleşmenin uzatılması karşılığı rüşvet olarak cep telefonu aldığı iddiasıyla yargılanan eski Edirne Gümrük ve Muhafaza Başmüdürü Halil İbrahim Ekinci 3 yıl 4 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Rüşvet verdiği iddia edilen 2 free- shopçu da aynı cezayı aldı

Edirne 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde rüşvet almak suçlaması ile 4 yıldan 12 yıla kadar hapis istemiyle tutuksuz yargılanan eski Başmüdür Ekinci ile Monet A.Ş. adlı mağazanın yöneticileri Murad Eraslan ve Oktay Üvez bugün yedinci kez hakim karşısına çıktı.

Mahkeme Başkanı Tayip Özdurmaz sanık avukatlarından dosyadaki eksiklerin tamamlandığını söyleyerek son savunmalarını istedi. Sanık avukatları rüşvet alma ve verme suçunun oluşmadığını ileri sürerek müvekkillerinin beraat etmesini talep etti. Sanıklar da son sözlerinde suçsuz olduklarını iddia edip beraatlerini istedi.

Savunmaların tamamlanmasından sonra mahkeme heyeti dosyadaki delil durumuna göre eski Başmüdür Halil İbrahim Ekinci'yi rüşvet almak, Monet A.Ş.'nin yetkilileri Murad Eraslan ve Oktay Üvez'i de rüşvet vermek suçundan 3 yıl 4'er ay hapis cezasına çarptırdı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber