PKK'ya geçit vermedi görevinin başında

Kayyum atamaları için 'Hedef HDP' diyenlere tokat gibi örnek! Bağlar Belediyesi'ni terör örgütünün arka bahçesi olmasına izin vermeyen HDP'li Akat koltuğunda görevini sürdürüyor

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 14 Ocak 2017 06:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
PKK'ya geçit vermedi görevinin başında

Terör örgütü PKK'nın siyasi uzantısı olan HDP'nin Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, 18 Aralık 2015'te yaptığı özerklik açıklamasının ardından birbirinden cesaret alan belediyeler art arda sözde özyönetim ilan etti. PKK'nın talimatı doğrultusunda hareket eden bu belediyeler kent merkezlerine gelen teröristlere hendek kazması için iş makinesi ve lojistik destek sağladı, tüm imkanlarını seferber etti.

Birbirinden cesaret aldılar

Bölge halkı hendek ve barikat eylemleri nedeniyle çıkan çatışmalardan PKK ve HDP'yi sorumlu tutup sözde özerkliğe destek vermezken, Diyarbakır'ın Bağlar ilçe belediyesine de "öz yönetim ilan et" baskıları yapıldı. Ancak Belediye Başkanı Birsen Kaya Akat, PKK'nın isteğini reddedip direndi. Belediye başkanlarının tutuklanmasının ardından çıkartılan KHK'lar ile 51 HDP'li belediyeye kayyumlar atandı. Teröre prim vermeyen Başkan Akat görevinin başında kalmayı sürdü.

51 belediyeye kayyum

Yurt genelinde teröre destek veren aralarında Diyarbakır, Mardin, Batman, Siirt, Hakkari gibi illerle Silopi, Sur, Beşiri, Dargeçit, Derik gibi ilçelerin de aralarında olduğu 51 HDP ve DBP'li belediyelerle İçişleri Bakanlığı'nca kayyum atandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber