SPK'da sicil düzeltme operasyonu

Kaynak : Radikal
Haber Giriş : 04 Şubat 2007 12:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sermaye Piyasası Kurulu'nda (SPK) Başkanı Doğan Cansızlar'ın görev süresinin sona ermesi nedeniyle görevden ayrılmasından sonra, 'iz temizleme' operasyonu başlatıldı. Başkanvekili Turan Erol, aldığı yetkiyle tüm birimlerde değişikliğe giderken, Cansızlar'ın düşük sicil notu verdiği personel için de 'sicil notu düzeltmesi' kurul gündemine taşındı. Düzeltme istenen personelin yönetimdeki yetkileri de artırıldı.

Eski hükümet döneminde atanan tek kurul üyesi olarak uzunca süre görev yapan eski SPK Başkanı Doğan Cansızlar, 20 Kasım'da görevinden ayrıldı, ancak bugüne kadar hükümet SPK Başkanlığı'na atama yapamadı. İkinci Başkan Turan Erol başkanlığa vekâlet ediyor.

İzler siliniyor

SPK'da Cansızlar'dan sonra hızlı değişikliğe gidildi. Değişikliğin temeli de Bakanlar Kurulu'nun 14 Kasım 2006'da aldığı kararla atıldı. Turan Erol imzasıyla 23 Ocak 2007'de yayımlanan genelgeyle SPK'daki birimlerde değişiklik yapıldı ve uygulamaya konuldu. Cansızlar'ın dönemindeki bazı kurum personeli için verdiği düşük sicil notları için 'düzeltme' yapıldı. Başkanvekili Erol, yönetmelik değişikliğiyle aldığı atama yetkisini kullanarak, tüm birimlerde görev değişikliğine giderken, sicil notu işlemi yapılan Barış Akgül'ü başkan yardımcısı statüsünde görevlendirmesi dikkat çekti. Genelgede, 'AB Grubu', 'Uluslararası İlişkiler Grubu' ve 'Lisanslama ve Sicil Grubu doğrudan kurul başkanlığına bağlandı, bu birimlerin koordinasyonuna Kurul Başkanlık Danışmanı Barış Akgül atandı. Atamalar öncesi, 8 Ocak'ta Erol'un olurunu taşıyan öneriyle kurul tarafından, Cansızlar döneminde başkanlık danışmanı yapılan Sedef Baran Gündüz ve Erkan Uysal'ın unvanı 'ihtiyaç' nedeniyle üçüncü dereceli müdür yardımcısı olarak değiştirildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber