MEB e-okul projesi sıkıntılı başladı

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 05 Şubat 2007 00:22, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

25/01/2007 tarih ve 1317-2007/11 sayili Milli Egitim Bakani Huseyin ÇELİK tarafindan imzali genelge yayinlandi.

Genelgeye gore "Norm kadro tespiti, ucretsiz ders kitap dagitimi, merkezi sistem sinav planlamasi ve uygulanmasi gibi birçok çalismaya esas olacak e-Okul Projesi kapsaminda ilk asamada tum illerimizdeki tum resmi ve ozel okullarda ogrenim goren ogrencilerin bilgileri TC Kimlik Numaralari esas alinarak ve MERNİS Projesi ile de ahenkli olarak en geç 19 Subat 2007 tarihine kadar http://e-okul.meb.gov.tr adresine, yine bu adresteki kilavuz dogrultusunda girilecektir.

2007 yili OKS de dahil olmak uzere merkezi sistem sinav basvuru ve diger islemlerine de eas olacak bu bilgilerin suresi içinde ve saglikli olarak girilmesi onem tasimaktadir." denmektedir.

Okullara yeni ulasan genelgeye gore islem yapmaya çalisan okul idarecileri, sisteme giris yapip bilgi ekleyemediklerini belirtiyorlar.

Tum Turkiye'den ilkogretim okullarinin giris yapmak islemleri nedeniyle server sik sik hata vermekte ve bir ogrencinin bilgi girisinin yapilmasi on dakikayi bulmaktadir. Mesai saatleri içinde çok az sayida ogrencinin bilgisi yapilabilmekte, hatta bazi okullar hiç giris yapamamaktadir.

Surenin de kisitli olmasi nedeniyle ogrenci mevcudu 2000-2500 gibi rakamlarda olan okul idarecileri kara kara dusunmektedir. Mesai saatleri içinde yapilamayan islemlere gece yarisi okullara giderek veya evinde internet baglantisi olanlar ogrenci kutuklerini ve bilgilerini alarak evlerinde devam etmeyi dusunmekteler.

Bu sekilde bile belirtilen sure içinde bilgi girisi islemlerini yetistirememekten çekinen okul idarecileri zor durumda olduklarini belirttiler.

Bir ogrencinin bes ayri kategoride bilgi girisinin yapilacagi projenin 19 Subata yetismesi imkansiz.

Bilgi girisi yapilacak basliklar:
Ogrenci Nufus Bilgileri
Ogrenci Genel Bilgileri-1
Ogrenci Genel Bilgileri-2
Ogrenci Anne Bilgileri
Ogrenci Baba Bilgileri

Projenin daha genis bir sureye yayilarak rahat bir sekilde bilgi girisi yapilmasi gerekirdi. Bu haliyle sistemin simdiden bilgi girislerinin tam olarak yapilamamasindan dolayi islemeyecek gibi goruluyor. Surenin daha da genis olmasi veya uzatilmasi gerekir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber