SPK'dan Cansızlar'a suçlama

Kaynak : Bugün
Haber Giriş : 05 Şubat 2007 09:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sermaye Piyasası Kurulu, eski başkanları Cansızlar'a, kurduğu özel internet sitesinde kuruma ait bilgileri kullandığı gerekçesiyle uyarı yazısı gönderdi. Cansızlar yazıyı dikkate almazsa dava açılacak

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), eski başkanları Doğan Cansızlar hakkında dava açmaya hazırlanıyor. SPK, Cansızlar'ın kendi adıyla kurduğu "dogancansizlar.com" isimli internet sitesinde SPK ve SPK'nın üyesi olduğu uluslararası kuruluşlara ait resmi bilgi ve dokümanları "izinsiz" yayınladığını tespit etti. Belge ve linklerin en geç 15 gün içerisinde siteden silinmesini isteyen SPK, 23 Ocak'ta Cansızlar'a uyarı yazısı gönderip, aksi halde hukuk ve ceza davası açılacağını bildirdi. SPK'nın yaptığı tespitlere göre, Doğan Cansızlar'ın kendisine ait özel internet sitesinde yer alan bazı belge, duyuru ve SPK'ya ait faaliyetler SPK'nın resmi internet sitesinden izinsiz olarak alındı. Sitede yer alan ve güncel haberlerin aktığı bölüm de SPK'dan kopya edildi.

ULUSLARARASI SIKINTI OLUR

Konuya ilişkin bilgi veren SPK yetkilileri, "İzinsiz kullanımın dışında Cansızlar'ın internet sitesi SPK'nın sitesiyle neredeyse aynı. Sadece bazılarının yerleri değiştirilmiş" dediler. SPK yetkilileri, Cansızlar'ın SPK'nın üyesi olduğu Uluslararası Menkul Kıymetler Komisyonları Örgütü'nün (IOSCO) sayfa ve dokümanlarına da link yaptığını, bazı belgelerin ise pdf. formatıyla sitesinde yayınladığını tespit ettiklerini belirtirlerken, izinsiz yapılan alıntı ve linklerin SPK'nın uluslararası ilişkilerini sıkıntıya sokabileceği belirtildi.

HİÇBİR YERDE BULAMADIK

Doğan Cansızlar'ın, yaptığı bu işlemlerin SPK personel yönetmeliği ile kamu görevlileri etik davranışlar yönetmeliğine aykırı olduğunu belirten yetkililer, "Bu yönetmeliklere göre, kamu görevlileri, görevdeyken edindikleri resmi veya özel bilgileri, çıkar amaçlı olsun veya olmasın başkalarına açıklayamazlar, yayamazlar. Doğan Cansızlar, bu yönetmeliklere aykırı hareket etti. Kendisini uyarmak için aradık, ancak tüm telefonlarını değiştirmiş. Ankara'daki evine 23 Ocak'ta uyarı yazısı gönderdik. Sonuç alamazsak, son çare olarak evinin kapısına uyarı yazıyı asacağız" dediler. SPK yetkilileri, yapılan işlemin fikir eserleri ve telif hakları açısından da suç oluşturduğunu kaydederken, yapılan hatanın düzeltilmemesi halinde hem hukuk hem de ceza davaları açacaklarını kaydetti.

AYRILDIĞIM YERE DÖNÜP BAKMAM

SPK'nın kendisini aradığını BUGÜN'den öğrenen Doğan Cansızlar ise kendisine herhangi bir uyarı yazısı gelmediğini söyledi. "Beni aradıklarını yeni duyuyorum" diyen Cansızlar, şunları söyledi: "İnternet sitesini SPK'dan ayrılmadan önce kurdurmuştum. Açıkçası sitede ne var ne yok ben de çok iyi bilmiyorum. Uzun zamandır da girip bakmadım. Bir yanlışlık varsa düzeltilir. Kötü niyetle yapılmış bir şey yok. Bunun abartılacak bir yanı da yok.. Elime hiçbir uyarı yazısı ulaşmadı. Uzun süredir yurtdışındaydım. Döndüğümden bu yana da herhangi bir uyarı almadım. Beni neyle suçladıklarını bilmiyorum. Ben ayrıldığım kurumlara dönüp bakmam. SPK dönemi benim için kapanmıştır."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber