Özürlüye devlet bakacak

Kaynak : Yeni Şafak
Haber Giriş : 05 Şubat 2007 08:42, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ülkemizde sayıları 65 bini bulan özürlülerin bakımlarını devlet karşılayacak. Özürlülerin yardım alabilmeleri için, aile bireyi sayısına düşen ortalama aylık gelirin asgari ücretin üçte ikisinden fazla olmaması gerekiyor

BEHÇET GÜNGÖR/ANKARA

TBMM Genel Kurulu'nda geçen hafta kabul edilen Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu (SHÇEK) Yasası'nda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Yasa Teklifi'nin kabul edilerek, kanunlaşmasıyla birlikte özürlülere bakım yolu açıldı. Sayıları 65 bini bulan özürlülerin bakımlarını bundan böyle devlet karşılayacak. Buna göre, sosyal güvencesi olan ancak ailesinde fert başına düşen gelir, asgari ücretin üçte ikisinden az olan özürlülere resmi veya özel bakım merkezlerinde ya da ikametgahlarında bakım hizmeti verilecek. Teklifin yasalaşmasıyla birlikte, özürlülere sunulacak bakım hizmetinin karşılığı olarak belirlenecek kişi başına aylık bakım ücreti tutarı 2 aylık asgari ücreti aşmayacak.

AİLELER BAŞVURSUN

Kanunun çıkması için çaba harcayan milletvekillerinin başında gelen görme özürlü AK Parti İstanbul Milletvekili Lokman Ayva, özürlü bireylere sahip olan tüm ailelerin SHÇEK kurumlarına başvurmalarını isteyerek, '65 bin kişilik bütçe ayrılmıştır. Şimdilik başvuran 500 kişi var. Daha 64 bin 500 boş kontenjan var. Özürlüsü olan ya da mahallede özürlüler olduğunu bilenler gelip başvursun bunlar devlet korumasına girsin' dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber