5 Şubat 2007'nin Önemli Gündem Başlıkları...

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 05 Şubat 2007 09:14, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

1- Pakistan Devlet Başkanı Pervez Müşerref, iki günlük çalışma ziyareti için Türkiye'ye gelecek.

- Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, Pakistan Devlet Başkanı Pervez Müşerref'i Çankaya Köşkü'nde resmi törenle karşılayacak.

- Sezer ve Müşerref, heyetler arası görüşmelere başkanlık edecekler.

- Cumhurbaşkanı Sezer ve eşi, Pakistan Devlet Başkanı Müşerref ve eşi Sehba Müşerref onuruna Çankaya Köşkü'nde akşam yemeği verecek.

2- Bakanlar Kurulu Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında Başbakanlık merkez binasında toplanacak.

- Başbakan Erdoğan, Makedonya Türk Demokrasi Partisi ile Arnavut Demokratik Bütünleşme Birliği heyetlerini AK Parti Genel Merkezinde kabul ettikten sonra partisinin MYK toplantısına katılacak.

3- Azerbaycan Savunma Bakanı Korgeneral Sefer Abiyev resmi ziyaret için Türkiye'ye gelecek.

- Cumhurbaşkanı Sezer, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt ile Azerbaycan Savunma Bakanı Korgeneral Abiyev ve beraberindeki heyeti Çankaya Köşkü'nde kabul edecek.

- Konuk Bakan, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Büyükanıt'ı, Genelkurmay karargahında ziyaret edecek.

4- Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül, Beyaz Saray'da ABD Başkan Yardımcısı Dick Cheney ile biraraya geliyor.

- Gül ayrıca, ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Stephen Hadley ile de görüşecek.

5- Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Ali Babacan, Yatırım Ortamını İyileştirme Kurulu (YOİKK) çalışmaları ve YOİKK bünyesinde oluşturulan Teknik Komite'nin eylem planlarına ilişkin olarak Hazine Müsteşarlığında basın toplantısı düzenleyecek.

- Toplantıya TOBB, TÜSİAD, TİM ve YASED başkanları ile diğer YOİKK üyeleri de katılacak.

6- Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç, İsviçre Konfederasyonu Başkan Yardımcısı Pascal Couchepin ile Ankara'da bir araya gelecek.

7- Siyasi partilerden...

- DYP Kadın Kollarınca düzenlenen "Kadın Siyasetçilerin Eğitimi" konulu program DYP Genel Başkan Yardımcısı Timur Gürgan ile Genel Sekreter Kamil Turan açılış konuşmalarıyla partinin siyaset okulunda başlayacak.

8- Mısır'da bulunan İKT Genel Sekreteri Ekmeleddin İhsanoğlu, Cumhurbaşkanı Hüsnü Mübarek ile görüşecek.

9- Yunanistan Dışişleri Bakanı Dora Bakoyanni, Batı Trakya'ya gidiyor.

- Bakoyanni, Gümülcine ve İskeçe'yi ziyaret edecek.

10- Diyarbakır'da yıkım kararı verilerek boşaltıldıktan sonra dün çöken binanın enkazını kaldırma ve arama çalışmaları sürdürülüyor.

11- Jandarmanın suç örgütleriyle mücadelesi...

- Jandarma Genel Komutanlığı ekiplerince, 2001-2005 arasında gerçekleştirilen 59 bin 724 operasyonda toplam 215 bin 127 şüpheli yakalandı.

- Kaçakçılık olaylarına karışan 72 bin 669 kişi, çıkar amaçlı suç olaylarına karışan 4 bin 177 kişi, yasa dışı yollardan yurt dışına geçiş yapmak isteyen 138 bin 281 kişi hakkında işlem yapıldı.

- Narkotik operasyonlarında ise 25 bin 897 kilogram esrar, 3 bin 312 kilogram eroin, 4 milyon 823 bin 728 adet sentetik hap, 186 bin 571 litre içki ele geçirildi.

- Jandarma ekipleri, 5 milyon 480 bin adeti 2005'te olmak üzere, 5 yılda toplam 11 milyon 574 bin 40 paket sigaraya el koydu.

12- TOBB, Halk Bankası, KOSGEB ve 16 sanayi ve ticaret odasının işbirliğiyle kurulan KOBİ Girişim Sermayesi Yatırım Ortaklığı (KOBİ A.Ş) ikinci ortaklığını, Odalar Birliğinde yapılacak imza töreni ile gerçekleştirecek.

13- Türkiye Fırıncılar Federasyonu Genel Başkanı Halil İbrahim Balcı, Ankara'da düzenleyeceği basın toplantısında, ekmek üreticilerinin taleplerini açıklayacak.

14- 1961 Anayasasının ilk taslağını hazırlayan bilim adamlarından Prof. Dr. İsmet Giritli'nin cenazesi Levent Camisi'ndeki töreninin ardından İstanbul'da toprağa verilecek.

15- Toplantı... Tören...

- İtalya Katolik Piskoposlar Kurulu Başkanı Kardinal Ruini, Trabzon'da papaz Santoro'nun ölüm yıl dönümü nedeniyle düzenlenecek ayine katılacak.

- Türkiye Belediyeler Birliği tarafından düzenlenen Türkiye-İsveç Belediye Ortaklık Ağları Projesi Başlangıç Konferansı Antalya'da başlayacak.

- İzmir Ticaret Odası (İZTO) Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, Rotterdam'dan gelen ticaret heyetini kabul edecek.

- Ahmet Piriştine Kent Arşivi ve müzesinde,İzmir Kent Kitaplığı Yayın ve Danışma Kuruluna ilişkin basın toplantısı düzenlenecek.

- CHP İzmir Milletvekili Ahmet Ersin ve İzmir Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Celil Anık, Oda binasında taksici cinayetleri ve şoförlerin sorunlarını ele alacakları basın toplantısı düzenleyecekler.

- Atatürk'ün Niğde'ye gelişinin 73. yıldönümü, törenlerle kutlanacak.

16- İthalatta Uzak Doğu'nun payı artıyor...

- Türkiye, Uzak Doğu ülkelerinden, 2006'da yılında 20 milyar dolarlık ithalat yaparken, bu ülkelerin toplam ithalat içindeki payı yüzde 14,6'ya yükseldi.

- Çin, Türkiye'nin ithalatında 3. sıraya yerleşirken, bu ülkeden yapılan ithalat 9,6 milyar doları buldu.

17- Karayollarında tabela hırsızlığına çözüm arayışı...

- Karayolları Genel Müdürü Mehmet Cahit Turhan:

- "Bazı art niyetli kişiler yüzünden, Türkiye genelindeki trafik levhalarımızın yüzde 25'ini, her yıl yenilemek zorunda kalıyoruz. Bu da yaklaşık 25 milyon YTL'ye mal oluyor."

- "Hırsızlarla baş edebilmek için trafik levhalarını hurda değeri olmayan malzemeden yapmayı planlıyoruz."

18- Ulusal Eğitime Destek Kampanyası...

- Van'da kampanya çerçevesinde yetişkinlere yönelik son 7 yılda 4 bin 71 okuma-yazma kursu açıldı.

- Bu kurslara 44 bin 592'si kadın olmak üzere toplam 80 bin 677 kişi katılarak okuma yazmayı öğrendiler.

19- Yaban keçilerine koruma...

- Giresun'un Alucra ve Çamoluk ilçelerinde yaban keçisi varlığının tespit edilmesi üzerine yaklaşık 12 bin hektarlık alanda, "Yaban hayatı geliştirme sahası" oluşturulması amacıyla çalışma başlatıldı.

- İl Çevre ve Orman Müdürü Hıdır:

- "Uzun yılların ardından yörede varlığı tespit edilen yaban keçilerinin korunması ve popülasyonunun artırılması için üzerimize düşen görevi titizlikle yapacağız."

20- Gökmedrese rengine kavuşuyor...

- Sivas'ta adını gök mavisi çinilerinden alan ve "mavi medrese" olarak da anılan tarihi Gökmedrese'nin yıpranma sonucu düşen çinileri toplanarak yerine monte edilecek.

- Bulunamayan parçaların yerine ise Kütahya'da özel çini yaptırılacak.

21- Türk Telekom Lig A'da, 19. hafta mücadelesi İzmir'de yapılacak Altay-Karşıyaka ve Diyarbakır'da oynanacak Diyarbakırspor-Gençlerbirliği Oftaşspor maçlarıyla tamamlanacak.

22- Türkiye Bayanlar Basketbol Ligi'nde 13. haftanın son maçı Adapazarı'nda, Sakarya AS Akyazıspor ile Fenerbahçe arasında oynanacak.

23- (A) Milli Takım Teknik Direktörü Fatih Terim, Polat Renaissance Oteli'nde basın toplantısı düzenleyecek.

24- (A) Milli Futbol Takımı, Gürcistan ile oynayacağı özel maçın hazırlıklarına, Florya Metin Oktay Tesisleri'nde yapacağı antrenmanla başlayacak.

25- Ümit Milli Futbol Takımı, Ataköy Tesisleri'nde çift antrenman yapacak.

26- Basketbolda, ULEB Avrupa Ligi'nde ikinci tur gruplarının kuraları, İspanya'nın Barcelona kentinde çekilecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber