Bakan ile Belediye Başkanı arasında Acarİstanbul gerginliği

Kaynak : Tercüman
Haber Giriş : 06 Şubat 2007 08:36, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Beykoz Belediye Encümeni'nin Acaristanbul ile ilgili almış olduğu karardan memnun olmayan Çevre ve Orman Bakanı Osman Pepe'nin Belediye Başkanı Muharrem Ergül'ü Ankara'ya çağırdığı öğrenildi

Cuma günü Belediye Başkanı Muharrem Ergül ve Encümen Başkanı Yüksel Baki ile yaklaşık 1 saat görüşen Osman Pepe'nin kararın yıkım yönünde değiştirilmesini istediği öğrenildi. Bakanın isteğine karşı muhalif duruma düşen Encümen Başkanı Yüksel Baki ve bazı üyelerinin istifanın eşiğine gelirken, dosyanın tekrardan ele alınacağı öğrenildi.

Encümen direniyor

Orman Bakanı Osman Pepe'nin Acaristanbul'daki villaların yıkılacağını belirten açıklamalarına rağmen, yıkım yönünde karar almayan belediye encümeni villaların mevcut durumunu da muktesep (kazanılmış) hak kabul etmişti. Encümen kararına karşı yargı süreci başlatan bakanlık, süreci daha da hızlandırmak için encümen kararının yeniden görüşülmesi için belediyeye itiraz dilekçesi göndermişti.

Yeni karar beklentisi

Ankara'daki toplantı sonrası, Başkan Ergül, dün encümen üyelerini toplayarak Bakanlık tarafından gönderilen dilekçeyi görüştü. Acaristanbul konusu bugünkü encümen toplantısında yeniden görüşülecek. Bakanlığın isteği doğrultusunda encümen kararından kazanışmış hak ibaresinin çıkarılarak Danıştay gerekçeli kararının beklenmesi yönünde yeni bir kararın alınması bekleniyor. Orman Bakanlığı İmar Kanunun yıkım içeren 32. ve 42. maddelerine de atıfta bulunulmasını istiyor. Ancak, encümen üyeleri bu isteğe muhalif davranıyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber