Kocaeli'de emniyet eski mensubu yargılanıyor

FETÖ/PDY soruşturması kapsamında tutuklu bulunan eski emniyet mensubu ile bir esnafın yargılanmasına başlandı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 02 Şubat 2017 16:51, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Kocaeli'de emniyet eski mensubu yargılanıyor

Kocaeli'de, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik davalarda meslekten ihraç edilen emniyet mensubu ile bir esnafın yargılanmasına başlandı.

Kocaeli 4. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, FETÖ/PDY'ye üye olduğu, örgütün şifreli haberleşme programı ByLock'u kullandığı ve evinde yapılan aramada örgütün elebaşı Fetullah Gülen'e ait iki vaaz CD'si bulunduğu iddiasıyla meslekten ihraç edilen tutuklu komiser yardımcısı Osman Halidi ve avukatı Murat Yılmaz katıldı.

Halidi, kendisine söz verilmesi üzerine ByLock kullanmadığını ve söz konusu uygulamanın adını ilk defa gözaltına alındıktan sonra duyduğunu savunarak, üzerine atılı suçları işlemediğini ileri sürdü.

Terör örgütü üyeliğini kesinlikle kabul etmediğini dile getiren Halidi, emniyet teşkilatı dışında hiçbir üyeliği olmadığını ifade etti.

Sanık Avukatı Yılmaz da müvekkili hakkındaki tek suçlamanın KOM tarafından alınan ByLock sorgu çıktısı olduğunu, bu belgenin de imzasız, üst yazısız, devlet ciddiyetinden uzak bir şekilde düzenlendiğini savundu.

Yılmaz, müvekkilinin ByLock sorgusunun ilgili GSM şirketinden celp edilmesini ve müvekkilinin tahliyesini istedi.

Verilen aranın ardından kararını açıklayan mahkeme heyeti, sanığın ByLock sorgusunun yeninden yapılmasına, detaylı dijital verilerin istenmesine ve tutukluluk halinin devamına karar vererek duruşmayı erteledi.

TUTUKLU SANIK YALÇIN ŞENTEPE

Kocaeli 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen diğer duruşmaya da FETÖ/PDY'nin şifreli haberleşme programı ByLock'u kullandığı ve örgütün elebaşı Fetullah Gülen'in çağrısı üzerine Bank Asya'ya para yatırdığı iddiasıyla tutuklanan esnaf Yalçın Şentepe ile avukatları Yüksel Genç ve Dilek İlhan Dalkıran katıldı.

Duruşmada söz verilen Şentepe, ByLock kullandığı iddiasını reddederek, 2 servis aracı olduğunu, iddianamede adı geçen iş adamlarıyla da işletmelerinin gezi organizasyonları nedeniyle görüştüğünü kaydetti.

Bank Asya'ya kimsenin talimatıyla para yatırmadığını savunan Şentepe, "Bu bankayı evime yakın olduğu, EFT, havale ve hesap işletim ücreti almadığı için kullanıyordum." dedi.

Sanık avukatı Yüksel Genç de iddianamede Bank Asya'da 110 bin liralık işlemden bahsedildiğine dikkati çekerek, bu miktarın yatırılan ve çekilen paranın toplamı olduğunu söyledi.

Müvekkilinin de siyasi suçlu olduğunu savunan Genç, müvekkilinin tahliyesini talep etti.

Mahkemeye heyeti, aranın ardından sanığın tutukluğunun devamına, hakkındaki ByLock ve dijital veri incelemesinin yeniden yapılmasına karar vererek, duruşmayı erteledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber