Akdağ'dan uçaktaki yolcuya ilk yardım

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 08 Şubat 2007 09:22, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Ankara'dan İstanbul'a giden Türk Hava Yolları (THY) uçağında rahatsızlanan bir yolcuya ilk yardım müdahalesinde bulundu.

Bakan Akdağ, Atina Üniversitesinin verdiği fahri doktora unvanını almak için Atina'ya gitmek üzere, Sağlık Bakanlığı Dış İlişkiler Daire Başkanı Kamuran Özden ile birlikte Esenboğa Havalimanı'ndan İstanbul'a hareket etti.

Uçak İstanbul'a yaklaştığında hostes bir yolcunun rahatsızlandığını belirterek, uçakta doktor varsa kendisini tanıtması için anons yaptı. Bunun üzerine Bakan Akdağ, rahatsızlanan yolcunun yanına gitti. Arnavutluk vatandaşı olduğu belirtilen yolcu Sağlık Bakanı Akdağ'ın müdahalesiyle koridora yatırıldı. Kalp rahatsızlığı bulunduğu ve Ankara'da check-up'tan geçtiği belirtilen yolcunun tansiyonu yapılan müdahalenin ardından normale döndü.

Uçak Atatürk Havaalanı'na indiğinde de sağlık görevlileri uçağa girerek rahatsızlık geçiren yolcuyu müşahede altına aldı.

Bakan Akdağ, yanına gittiğinde yolcunun tansiyonunun çok düşük olduğunu belirterek, "Rahatsızlanan kişi, koridora yatırılıp ayakları yükseltildiğinde tansiyonu normale döndü. Gördüğünüz gibi, ilk yardım müdahalesi ve bu konuda eğitim almak çok önemli" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber