Konut sektörü rahatladı

Hükümet, metrekare fiyatlarda KDV indirimi getirerek konut piyasasının hareketlenmesi sağladı. Yine her resmi evrakta binde 9,48 oranındaki damga vergisi de sıfırlanarak satışlar üzerindeki yük hafifletildi

Kaynak : Yeni Şafak
Haber Giriş : 04 Şubat 2017 08:50, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00
Konut sektörü rahatladı

KONUTDER'in Maliye Bakanlığı ile geçtiğimiz hafta başlattığı girişimler sonucu dünkü Resmi Gazete'de yayımlanan Bakanlar Kurulu Kararnamesi ile konut sektörüne yönelik önemli düzenlemeler yapıldı. Yeni Şafak'a bilgi veren KONUTDER yetkilileri, düzenleme ile yer sorunu başlayan büyükşehirlerde %1 KDV'ye tabi konut üretimini engelleyen düzenlemede de değişikliğe gidildiğini kaydetti. Böylece 'Düşük Oranlı KDV'ye Tabi Konut Üretimi'nin önü açıldı.

4 YILDIR GÜNCELEME YOKTU

KONUTDER'ciler, konutlarda KDV oranını belirleyen Kararnamede 2013'de önemli değişikliğe gidildiğini ve konutlarda KDV oranının üzerine yapıldığı arsanın metrekare emlak vergisi değerine bağlandığını hatırlattılar. Ancak, aradan geçen 4 yılda bu rakamlarda bir güncelleme yapılmamasının, buna karşılık arsaların emlak vergisi değerinin her yıl artırılmasıyla büyükşehirlerde %1 KDV'ye tabi konut üretimi yapılacak arsanın kalmamasına neden olduğunu söyleyen yetkililer, "Bu ise, özelikle dar ve orta gelirli vatandaşlarımızın konutlara ulaşımını engelledi" tespitini dile getirdiler.

BAKAN AĞBAL HALLETTİ

Daha sonra Hükümet ve Maliye Bakanı Naci Ağbal ve Maliye yetkilileri ile görüşmelerde net alanı 150 metrekareye kadar olan konutlarda KDV oranını belirleyen düzenlemede değişikliğe gidildiğini belirten KONUTDER, kararnamede yer alan rakamların %100 artırıldığını belirttiler. Bu da sektörü rahatlattı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber