YÖK'ten 'ihale yolsuzluğu' açıklaması

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 08 Şubat 2007 11:56, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Yükseköğretim Kurulu (YÖK), bugüne kadar üniversitelerde gerçekleştirilen ihale işlemleriyle ilgili olarak, Kamu İhale Kurumu tarafından kendilerine intikal ettirilen her konunun incelendiğini ve gerekli işlemlerin yapıldığını bildirdi.

YÖK'ten yapılan açıklamada, bazı basın organlarında yer alan ?devlet üniversitelerinde yolsuzluk yapıldığı ve sorumlular hakkında YÖK tarafından soruşturmalara izin verilmediği? haberinin gerçek dışı olduğu belirtildi.

Kamu İhale Kurumunun, hukuken ?yolsuzluk tespiti? amacıyla üniversitelerle ilgili bir inceleme yapma görev ve yetkisi bulunmadığı ifade edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

?Kamu İhale Kurumunun, 6 Şubat 2007 tarihli web sayfasındaki basın açıklamasında da yer aldığı gibi üniversitelerimize yönelik olarak yolsuzluk tespiti amacıyla özel bir incelemesi yoktur. Esasen bugüne kadar üniversitelerimizde gerçekleştirilen ihale işlemleriyle ilgili olarak, Kamu İhale Kurumu tarafından kurulumuza intikal ettirilen her konu incelenerek, gerekli işlemler yapılmıştır ve yapılmaktadır.

Bu gerçeklere rağmen her türlü dayanaktan yoksun suçlamaların doğru kabul edilerek, en üst düzey yetkililer tarafından üniversitelerimizi töhmet altında bırakan beyanatların verilmesi, Yükseköğretim Kurulunca esefle karşılanmaktadır.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber