2007 yılı Bütçe Kanunu ve Avukatlık Kanununun iptali istendi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 08 Şubat 2007 13:52, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:58

CHP, avukatlık sınavını kaldıran kanun ile 2007 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu'nun bazı hükümlerinin iptali ve yürürlüklerinin durdurulması istemiyle Anayasa Mahkemesi'ne başvurdu.

CHP Malatya Milletvekili Muharrem Kılıç, başvuruya ilişkin dilekçeyi Anayasa Mahkemesi Başkanlığına sundu.

Kılıç, çıkışta gazetecilere yaptığı açıklamada, 5558 sayılı Avukatlık Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun'' ile avukatların sınavda başarılı olma şartının kaldırıldığını anımsattı.

Bunun ''yanlışlığını'' TBMM'deki görüşmeler sırasında dile getirdiklerini belirten Kılıç, Türkiye Barolar Birliği'nin de avukatlık sınavının kaldırılmasına karşı olduğunu ifade etti. Kılıç, yargının üç önemli unsurundan biri olan avukatların da savcılar ve hakimler gibi sınavla mesleğe başlamaları gerektiğini kaydetti.

Muharrem Kılıç, Anayasa Mahkemesi'ne, ayrıca 2007 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu'nun bazı hükümlerinin iptali ve yürürlüklerinin durdurulması istemiyle başvurduklarını belirtti.

Anayasa'da, bütçe kanunları içinde başka kanunlara ilişkin değişiklikler yapılamayacağının hükme bağlandığını kaydeden Kılıç, buna rağmen, 2007 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu'nun 30. maddesinde, 7 ayrı kanunla ilgili değişikliğe gidildiğini bildirdi.

Muharrem Kılıç, yeni yaptıkları 2 başvuruyla birlikte AK Parti hükümeti döneminde Anayasa Mahkemesi'ne 94. başvuruyu yaptıklarını ifade etti. Kılıç, ''Bu da Ak Parti'nin ne kadar gayrı ciddi çalıştığını, Anayasa hükümlerini dikkate almadığını gösteriyor'' dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber