İşçiyi memuru enflasyona ezdirmeyiz yoksa Merkez çalışanı da altında kalır

Kaynak : Referans
Haber Giriş : 09 Şubat 2007 08:42, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ekonomide ?seçim riskinin? bulunmadığını belirterek, olası risklere karşı da gerekli önlemleri aldıklarını söyledi. Başbakan Erdoğan, 2006'da enflasyonda yaşanan yüzde 100'lük sapmayı büyük başarısızlık olarak yorumlarken, nisanda olumlu gelişmelerin olacağını ifade etti. Başbakan Erdoğan, işçi ve memuru enflasyon karşısında ezdirmeyeceklerini belirterek, ?Aksi halde Merkez Bankası çalışanları da altında kalır? yorumunu yaptı. Türkiye'nin IMF'ye mahkum olmadığını kaydeden Erdoğan, siyasi ya da ekonomik bir sıkıntı olması durumunda gerekirse ?parayı çıkarıp borcu? ödeyebileceklerini bildirdi.

Erdoğan dün Devlet Bakanı Ali Babacan ve Maliye Bakanı Kemal Unakıtan'ın da katıldığı bir basın toplantısıyla 2006 yılı bütçe gerçekleşmelerini açıkladı. Erdoğan, 2006 yılı bütçe giderlerinin 175,3 milyar YTL, faiz hariç giderlerin 129,4 milyar YTL, faiz giderlerinin 45,9 milyar YTL olduğunu söyledi. Erdoğan, 3.9 milyar YTL ile son 30 yılın en düşük bütçe açığının verildiğini açıkladı. Kişi başına gelirin 5 bin 380 dolar olduğunu dile getiren Erdoğan, 2013 yılı hedefinin de 10 bin doları yakalamak olduğunu kaydetti.

Sorular üzerine Erdoğan, Halkbank'ın piyasaya açılarak koşulların oluşturulacağını kaydederek, ?Halkbank halkın bankası. Gerekirse blok satış yapabiliriz. Belli bir oranı halka arz ederek blok satışı tercih etmedik? dedi.

Merkez Bankası'nın zamları enflasyon üzerinde baskı unsuru olduğu yönündeki açıklamalarının anımsatılması üzerine de, Erdoğan, ?Merkez Bankası görevini yapıyor? diye konuştu. Erdoğan, ?Temennimiz geçen yıl tutturamadığımız hedefi tutturmak. Yürütme olarak taviz vermeyeceğiz. Memur ve işçiyi ezdirmeyeceğiz? görüşünü bildirdi. Erdoğan, ?Aksi halde Merkez Bankası çalışanları da altında kalır? diye konuştu.

Siyasi ve ekonomik gelişmelere bağlı olarak, gerekirse IMF'ye borcun ödenebileceğini kaydeden Erdoğan, ?Borçlanırken IMF'ye göre daha pahalıya borçlanıyorsak, ödemede niye acele edelim. Siyasi, ekonomik nedenler olabilir. O zaman da parayı çıkarır öderiz. Şu anda ihtiyacımız yok. Önemli olan milletin çıkarları? diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber