Belediyedeki 'çöpçü bayan işçiler' gerginliği tırmanıyor

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 09 Şubat 2007 13:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sinop Belediyesi'nde görev yerleri değiştirilerek çöp hizmetine verilen 14 bayan işçinin yakınları, Belediye Başkanı Zeki Yılmazer ile görüştü.

Görev yerleri değiştirilerek çöp hizmetine verilen Sinop Belediyesi çalışanı 14 bayan işçinin aileleri, Başkan Zeki Yılmazer ile görüşmek istedi. Belediye önünde toplanan aileleri polis, güvenlik sebebiyle içeriye almadı. Kapıda polis engeline takılan aileler, içeri alınmamalarını alkışlarla protesto etti. Daha sonra Başkan Yılmazer'in davet ettiği gruptan 15 kişi seçilerek, belediye meclis toplantısına alındı. Başkan Yılmazer, ailelerle burada yaklaşık yarım saat görüştü. İşçi yakınlarına uygulamayı anlatan Yılmazer, kimseye bedavadan para vermeyeceklerini ve herkesin aldığı maaşın hakkını vermesi gerektiğini söyledi. Zeki Yılmazer, "Benim masa başındaki işçim 500 YTL alıp, dışarıda soğukta çöp toplayan diğer işçim 350 YTL alıyorsa bu haksızlık değil mi sizce? Biz uygulamamızla adaleti sağlıyoruz. Bu zamana kadar 5 milyon YTL borç ödedik. Ödemelerimizi bu tür tasarruflarımızla yaptık" dedi.

Daha sonra Genel-İş Sendikası Sinop Şubesi Başkanı Bülent Eroğlu konuşma yapmak isteyince Başkan Yılmazer buna müsaade etmedi. Yılmazer'in, Eroğlu'na randevu alarak gelmesini ve sadece ailelerle konuşmak istediğini belirtmesi üzerine gerginlik yaşandı. Yılmazer, polisin Bülent Eroğlu'nu dışarıya çıkartmasını istedi. Ailelerin toplantıdan ayrılması sırasında ise koridorda olaya tepki gösteren işçi yakınları ile belediye çaycısı Sabri Çolak arasında yaşanan tartışmayı gören Başkan Yılmazer oldukça sinirlendi. Belediye içerisinde bu tür kavgalara müsaade etmeyeceğini söyleyen Yılmazer, çaycısını azarlayarak olay yerinden uzaklaştırdı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber