Telekom'da toplu sözleşme süreci başlıyor

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 09 Şubat 2007 11:37, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türkiye Haber-İş Sendikası, Türk Telekom'un özelleştirilmesinin ardından yeni işvereniyle ilk kez toplu iş sözleşmesi masasına oturacak.

Alınan bilgiye göre sendika, geçen haftalarda Türk Telekom'da çalışan yaklaşık 27 bin 800 üyesi adına Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığından toplu iş sözleşmesi yetkisi talep etti.

Halen geçerli bulunan toplu iş sözleşmesi 28 Şubatta sona erecek. Türkiye Haber-İş Sendikası yetkilileri, gelecek ayın ortasında toplu iş sözleşmesi görüşmelerinin başlayacağını tahmin ediyor.

Türkiye Haber-İş Sendikası Genel Başkanı Ali Akcan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türk Telekom'da yaklaşık 40 bin 800 kişi çalıştığını, bunların 27 bin 800'ünün ise üyeleri olduğunu belirtti.

Üyeleri dışındaki çalışanların 1. ve 2. tip sözleşmeli olmak üzere ikiye ayrıldığını anlatan Akcan, sendikalı işçiler ile sözleşmeli personel ücretleri arasında, sözleşmeliler lehine yüzde 25'e varan oranlarda ücret farkı bulunduğunu anlattı.

''Toplu görüşmelerde öncelikli hedeflerinin, aynı işi yapan ve aynı kıdeme sahip işçiler arasındaki ücret farkını kapatmak'' olduğunu bildiren Akcan, ''Bu durum adaletsizliğe yol açıyor, çalışma barışını bozuyor ve verimliliği düşürüyor'' dedi.

Ücret zammı konusunda taleplerinin henüz netleşmediğini ifade eden Akcan, ancak seyyanen zamma daha çok itibar ettiklerini söyledi.

Toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde, ''yalnızca ücret sendikacılığı yapmayacaklarını'' ifade eden Akcan, ''Görüşmelerin masada mutabakatla sonuçlandırılmasından umutluyuz. Ama işverenin her dediğini kabul etmemiz, kazanılmış haklardan geri adım atmamız da söz konusu değil'' diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber