Bakan - savcı isimleriyle 17 kişiyi dolandırdı

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 09 Şubat 2007 16:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İzmir'de, Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen, Devlet eski Bakanı Mustafa Taşar ve İzmir Cumhuriyet Başsavcısı Emin Özler'in isimlerini kullanarak çok sayıda şirket ve kişiyi dolandıran N.T, polis tarafından yakalandı.

Edinilen bilgiye göre, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Mali Suçlar Büro Amirliği ekipleri, N.T.'nin bakan ve savcıların isimlerini kullanarak işadamlarını dolandırdığı ihbarı üzerine harekete geçti. Yapılan araştırmalar sonucu Hatay semtinde oturduğu belirlenen N.T. yakalanarak gözaltına alındı. N.T.'nin 17 kişi ve şirkete giderek, kendisinin Devlet Planlama Teşkilatı'nda görev yaptığını, eşi Ş.T.'nin de emekli tabip albay ve yüzbaşı olduğunu söyleyerek, İzmir Cumhuriyet Başsavcısı Emine Özler'in dayısı ve Devlet eski Bakanı Mustafa Taşar'ın amcasının oğlu olduğunu söylediği ortaya çıktı. N.T.'nin şirketler adına teşvik kredisi çekilmesi, orman arazilerinin satılması, memurların tayin işlerinin yapılmasında ve askerlik konusunda çürük raporu alınmasında yardımcı olacağını belirterek 17 kişiden 138 bin YTL, 18 bin ABD Doları ve 7 bin Alman markı aldığı tespit edildi.

Dolandırılan 17 kişinin ifadelerini alan polis, N.T.'yi "dolandırıcılık" suçundan adliyeye sevk etti. Zanlı, adliyeye götürülürken basın mensuplarının sorularını cevapsız bıraktı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber