Efkan Ala: Türkiye'nin gidişatı gerçekten nitelik değiştirecek

Eski İçişleri Bakanı ve AK Parti Bursa Milletvekili Efkan Ala, anayasa değişikliğine ilişkin referanduma değinerek, "Türkiye'nin gidişatı gerçekten nitelik değiştirecek. Siyasi irade üzerindeki vesayet kalkacak. Bu değişiklik milletimiz tarafından kabul görürse millet buradan karlı çıkacaktır. Cumhuriyet karlı çıkacaktır, demokrasi karlı çıkacaktır." dedi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 10 Şubat 2017 17:44, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Efkan Ala: Türkiye'nin gidişatı gerçekten nitelik değiştirecek

Ala, AK Parti Erzurum İl Başkanlığında düzenlediği basın toplantısında, Türkiye'nin, Türk İslam ülkeleri arasında şu anda ilgiyle izlenen, gıpta ile takip edilen ve başarılı olması için yeryüzünde bir milyar 700 milyon insanın dua ettiği ülke konumunda olduğunu söyledi.

Dünyada 2015 rakamları itibarıyla 73 trilyon dolarlık bir üretim potansiyeli bulunduğunu ve bunun üçte ikisinin gelişmiş ülkelere ait olduğunu belirten Ala, İslam Konferansı Örgütüne üye 57 Türk İslam devletinin ancak Japonya ile İngiltere kadar üretim yaptığını anlattı.

Ala, Türkiye'nin ağır sorumluluğu olduğunu belirterek, "Bu girdabı kıracak lokomotif ülke Türkiye'dir. Onun için ağır sorumluluklarımız var. Dünyadaki petrolün üçte ikisi İslam ülkelerinin ama dünyadaki gelirin üçte ikisi gelişmiş ülkelere ait. Orada İslam ülkelerinden kimse yok. Bu kabul edilebilir bir durum değil sürdürülmemelidir de. Türkiye hızlı hareket etme kapasitesine sahip bir ülkedir. Türkiye'den başka da şu anda bu işi başaracağına inanılan ortada İslam ülkesi yok. Bizim bu veriler çerçevesinde alacağımız yol çok fazla ve bunu hızlı almamız gerekir." diye konuştu.

- Referandum süreci

Türkiye'nin demokratik, ekonomik, sosyal, barış ve yoksulluğun giderilmesi alanında getirildiği bu noktadan daha ileriye götürülmesi için şimdi yeni bir reform paketini milletin önüne getirdiklerini aktaran Ala, şöyle konuştu:

"O da anayasa değişikliği reformu. Biz hep yolumuza yeni siyasal yollar, havalimanları, yaparak devam ettik. Daha önce geldiğimde yaptığımız reformları siyasi otobanlar olarak tanımlamıştım. Şimdi siyasi havalimanları, havaalanları olarak tanımlıyorum. Türkiye'nin gidişatı gerçekten nitelik değiştirecek. Siyasi irade üzerindeki vesayet kalkacak. Bu değişiklik milletimiz tarafından kabul görürse millet buradan karlı çıkacaktır, Cumhuriyet karlı çıkacaktır, demokrasi karlı çıkacaktır. Zararlı çıkacak olanalar kimler? Statüko ve vesayet odakları. Bu çok nettir. O bakımdan Türkiye'deki tartışmaları da ilgiyle izliyoruz. Daha söyleyecek sözlerimiz var onları propaganda dönemi başlayınca meydanlarda vatandaşlarımıza söyleyeceğiz."

Ala, anayasa değişikliği referandumunda çok değerli reformlar olduğuna işaret ederek, "Reformlar devam edecek. Bizler koyduğumuz hedefler itibarıyla bisiklete binmiş insanlara benzeriz. Pedalı sürekli çevireceğiz. 'Yeter artık' diyemeyiz. Çünkü almamız gereken çok mesafe var. Çok yol aldık, geriye baktığımızda epeyce iş yaptık fakat ileri baktığımızda alacağımız çok yol, yapacağımız çok iş var. Daha da hızlı gitmeliyiz." ifadelerini kullandı.

Fahrettin Gök

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber