Rakka yanıtı: Elinizde alternatif varsa değerlendiririz

ABD'nin yeni yönetimiyle ilk yüz yüze resmi temas yapıldı. Ankara, ABD Merkezi Haber Alma Teşkilatı (CIA) Başkanı Mike Pompeo'ya, bir önceki yönetimle sorun yaratan tüm başlıklarda ayrıntılı bilgi verdi.

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 11 Şubat 2017 06:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Rakka yanıtı: Elinizde alternatif varsa değerlendiririz

Hürriyet Gazetesinden Hande Fırat'ın aktardığı bilgilere göre:

Başkan Trump, CIA Başkanı başta olmak üzere ekibinden bölgenin terör örgütü DEAŞ'tan temizlenmesi için bir plan üzerinde çalışmasını ve bunun da bir ay içinde masasında olmasını istiyor. CIA Başkanı Pompeo'nun temasları, bu planın oluşması ve uygulamaya konulmasında kimlerle çalışılacağının belirlenmesinde önemli rol oynuyor. Bu nedenle Ankara, Fırat Kalkanı Operasyonunu ve önemini anlattı. Aynı zamanda bölgede bu temizliğin bir terör örgütü olan PYD ile yapılmaması gerektiği ısrarla söylendi. Türkiye'nin, PYD- YPG-PKK terör örgütü konusundaki tavrı anlatıldı. Ankara, açıkça, El Bab'ın DEAŞ'tan temizlenmesinin ardından Rakka operasyonunun birlikte yapılmasını önerdi. Üstelik Özgür Suriye Ordusu'nun yanı sıra Arap, Türkmen ve PYD dışındaki Kürt unsurlarıyla da işbirliği yapılabileceğini aktardı.

Görüşmelerde ayrıntılar da paylaşıldı. El Bab operasyonu kapsamında 2 bin 500 ÖSO unsuru görev yapıyor. Ankara'nın planı, El Bab'ın DEAŞ'tan arındırılmasından sonra 1500'e yakın unsurun Rakka'ya kaydırılması. Farklı bölgelerde bulunan ve eğit donat kapsamında da yer alan 4 bine yakın ÖSO unsurunun da benzer biçimde Rakka'ya geçirilebileceği ifade edildi. CIA Başkanı, "Elinizde böyle bir alternatif var ise bunu ciddi ciddi değerlendireceğiz" mesajını verdi. Ankara'daki izlenim, yeni ABD yönetiminin eski yönetime göre Türkiye'nin hassasiyetlerini çok daha iyi anladığı yönünde.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber