Çelişkili engellilik raporları aileyi zor durumda bıraktı

Doğuştan omurilik hastası olan 5 yaşındaki Duhan Berat Güneyli'nin hayatı, hakkında verilen çelişkili engellilik raporları nedeniyle daha da zorlaştı. Aile duruma isyan ederken, Küçük Duran'ın "Benim arkadaşım yok ki" sözü yürekleri sızlattı

Haber Giriş : 13 Şubat 2017 08:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Çelişkili engellilik raporları aileyi zor durumda bıraktı

İstanbul'da yaşayan omurilik hastası olan 5 yaşındaki Duhan Berat Güneyli'nin hayat mücadelesi, hakkında verilen çelişkili engellilik raporlarıyla daha da zor sürüyor. Baba Murat Güneyli "Doğuma 8- 10 gün kala bebeğimizin hasta olduğunu öğrendik. Şu anda çocuğumuzun sağlık durumu iyi değil. Çocuğumuzun engellilik oranı tespit etmek için başvuru yaptık. Duhan'ın durumu hakkında Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi yüzde 60, Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi ise yüzde 80 engelli raporu verdi. Fakat hem çelişkili raporla yüzünde hem de evraklardaki eksiklikler nedeniyle çocuğumuzun tedavisi yaptıramıyoruz. Bu raporlar nedeniyle herhangi bir kurumdan yardım talebinde de bulunamıyoruz" diye konuştu.

Daha sonra iki çelişkili rapora son vermek için Güneyli, hakem olan Şişli Hamidiye Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne başvuru yaptıklarını belirtti. Hastane 'Ağır derecede hareket bozukluğu, engel durumuna göre tüm vücut fonksiyon kaybı oranı yüzde 80' raporunu verdiğini söyleyen Güneyli şunları kaydetti: "Çocuğumun yüzde 80 engelli raporu var ama ağır engelli olmadığını söylüyorlar. Rapora ilişkin görüşmeye gittik. Cevap verecek bir muhatap bulamadık. İl Sağlık Müdürlüğü'ne yönlendirdiler, oraya da gittik. Sadece memurun bize söylediği 'hakkımızın dolduğu yani rapora itiraz hakkımızın olmadığı' bilgisi. 'Bu mahkemede çözülecekmiş' o şekilde söylüyorlar. Ben kimi nereye şikayet edeceğim onu bilmiyorum. Yetkililerden bu raporlara bir çözüm bularak bize yardımcı olmasını istiyoruz" dedi.

BU RAPORU KİM ONAYLADIYSA ELİNİ VİCDANINA KOYSUN

Rapora ilişkin dava açacağını belirten baba Murat Güneyli "Ben bu raporu veren başhekime sormak istiyorum, bu çocuk yüzde 80 engelli rapora göre. Bir başhekim, yüzde 80 engelli olan bir çocuğa nasıl sürekli engelli değil diye bir onay veriyor? Elini vicdanına koysun. Kim onaylamışsa bu raporu 'Ağır engelli değil' diye dürüstçe çıkıp açıklasın. Hukuk yollarını deneyeceğim. Bu çocuk ağır engelli değil deniyorsa, doktor bu çocukla ilgilenmiyor demektir. Bir çözümü varsa çocuğumu yürütüp bana versinler" ifadelerini kullandı.

Kaynak: Karar Gazetesi

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber