Referandum sonuçları SSAS ile takip edilecek

Parti Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Sorgun, "Sürekli dikkatlerimiz sandıklar üzerinde olacak. Seçimleri takip etmek için Seçim Sonuç Alım Sistemi'ni (SSAS) kullanacağız" dedi

Kaynak : Yeni Şafak
Haber Giriş : 13 Şubat 2017 08:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Referandum sonuçları SSAS ile takip edilecek

Yasemin Asan

AK Parti Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Sorgun, "1982 anayasasında 19'uncu değişikliği yapıyoruz. Deyim yerindeyse değişmedik yeri kalmadı. Ama bu anayasanın ruhu duruyor. Bu değişiklik diğer yapılan değişikliklerden daha önemli. Çünkü hükümet sistemi değişikliği var. Bazı kesimler 'hükümet sistemi' değil diye saptırıp 'rejim değişikliği' dese de asla rejim değişikliği değil. Bu sistem ile kuvvetler ayrılığı net şekilde sağlanacak" dedi.

GELECEĞİNİ OYLAYACAK

Bugüne kadar hangi konu vatandaşa gittiyse olumlu cevap verdiğini belirten Sorgun, "2007 ve 2010 halk oylamalarında halkın büyük bir teveccühü ile karşılaştık. Bugün de halkımız aynı teveccühle karşılayacak bunun işaretleri geliyor. Hukuki olan her türlü kampanyayı yürüteceğiz. Ortada ne seçim ne aday var. Ama milletimiz geleceğini belirleyecek bir tercih yapacak. Bu seçimle vesayete önemli oranda son verilecek. Halkın yetki vermediği kimseler asla yetki kullanamayacak" diye konuştu.

SANDIK GÜVENLİĞİ İÇİN TÜM ÖNLEMLER ALINIYOR

Türkiye'de 170 bin olan sandık sayısı 164 binlere ineceğini ifade eden Sorgun, "Çünkü bir sandıkta kullanılacak oy sayısı 415'lerde olacak. Her sandık için müşahitlerimizi isim isim belirleyeceğiz. Sandık müşahitlerine eğitim verilecek. Sandık güvenliği konusunda güvenlik kuvvetlerimiz kararlılıkla çalışmalarını sürdürüyor. İçişleri Bakanlığı ile çalışmalarımızı yürütüyoruz. Sürekli dikkatlerimiz sandıkları üzerinde olacak" şeklinde konuştu. Seçimleri takip etmek için beşinci defa Seçim Sonuç Alım Sistemi'ni (SSAS) kullanacaklarını söyleyen Sorgun, "Her 50 sandık için SSAS görevlisi belirlenecek. Tüm bilgiler genel merkezimize hızlı bir şekilde akmış olacak. Sistem YSK'nın verileriyle kendi verilerini karşılaştıracak. Önemli farklılıklar olduğu yerde uyaracak" dedi.

KARARI HALK VERECEK

Sorgun, "2007'de 367 toplam yeter sayısı gibi suni icat yapıldı. Ne zaman iş çıkmaza girse asıl sahibine, millete götürüyoruz. O zamanda millete gitmiştik. İki partinin uzlaşmasıyla teklif Genelkurul'dan geçti. Şimdi de maddeler Nisan ayında halkın önüne gidecek ve halk kararını verecek" ifadesini kullandı.

Bahar iklimi oluşacak

Kampanya sürecinde asla gerginliğe, kırgınlığa fırsat vermeyeceklerini ifade eden Sorgun, "Baharın ortasında güçlü bir 'evet'in çıkması pozitif bir havanın oluşması her alanda hissedilecek. Bahar iklimi oluşacak. İstikrar böyle oluşur" şeklinde konuştu. Sorgun, "En önemli değişikliklerden biri seçilme yaşının 25'ten 18'e indirilmesi. 18- 25 yaş aralığında 8.5 milyonun üzerinde genç bulunuyor. Bu gençlere seçilme hakkı veriyor" dedi. Yeni anayasayı halka anlatacaklarını ifade eden Sorgun, "Halkımıza doğruları doğru bir şekilde, halkımızın kafasını karıştırmadan anlatacağız. Basın- yayın aracılığıyla, kitapçıklarla, billboardlarla, kapalı salon toplantılarıyla, açık hava mitingleriyle ve yüz yüze anlatacağız. Biz konuyu milletimize havale ettiğimizde bugüne kadar milletimiz asla mahcup etmedi, etmeyecek. Milletin feraseti ile yüksek oranla geçilecek" şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber