Baykal Ömer Dinçer'i hedef gösterdi

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 10 Şubat 2007 14:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Bavyera'nın başkenti Münih'te iki günden beri yoğun temaslarda bulunurken, Hrant Dink suikastinde bu kez Başbakanlık Müsteşarı Ömer Dinçer'i hedef gösterdi.

Baykal, Emniyet'teki 'kadrolaşma'nın merkezinin Başbakanlık Müsteşarlığı olduğunu özellikle vurguladı. Bazı olayları örnek göstererek polisin, hep jandarmayı suçlamasına dikkat çekti.

Baykal'ın, Dink suikastinde hükümetin zayıf bir 'noktası'nı yakaladığı görülüyor.

Münih'te kendisini izleyen gazetecilerle sohbet ederken, Dink'in öldürülmesinden sonra gelişen süreç üzerinde çok iyi bir çalışma yaptığı anlaşılıyor Baykal'ın... Bağlantıları kendi kafasına göre çözmüş. Daha önce Emniyet kadrolarını, İçişleri Bakanı'nı ve Başbakan'ı öne çıkartırken, bunların yanına şimdi de Başbakanlık Bakanlığı Müsteşarı Ömer Dinçer'i de ekledi bu olayların sorumlusu olarak... Ve dedi ki:

"Müsteşar devleti, cumhuriyeti ve laikliği dini yorumlayacağız, demişti. Al sana emniyetin dini yorumu..."

Baykal'a göre, kadrolaşmanın kaynağı ve bağlantıların kurulduğu merkez Başbakanlık Müsteşarlığı... Emniyet'in içine düştüğü tablonun 'MR' gibi ortaya çıktığını savunan Baykal, "Bu bağlantıyı herkesin görmesini istiyorum. Türkiye'nin karnına bıçağı sokup emniyetle ilgili ameliyatı yapması lazım."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber