'4 polis otel odasına kokain yerleştirdi'

Kaynak : Sabah
Haber Giriş : 12 Şubat 2007 07:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Narkotik Şube'den dört polis, Emin A. adlı kişinin odasına kokain koyup para istemek ve "Bizi Sarar'dan giydireceksin" diye tehditten yargılanıyor.

İstanbul'da Emin A.'nın kaldığı Sidney Otel'deki odasında yaptıkları aramada kendilerinin koyduğu kokaini gösterip 3 bin YTL para istedikleri iddiasıyla tutuklanan 4 polis memuru hakkında irtikap suçlamasıyla 5 yıldan 10 yıla kadar hapis cezası isteniyor. İddianameye göre Emin A. ifadesinde, polislerin bayramdan 3-4 gün önce kaldığı otel odasında arama yaptığını ve "Bayram üstü seni cezaevine göndermeyelim" diyerek kendisinden 100 bin YTL istediklerini öne sürdü. Emin A., daha sonra pazarlıkla bu rakamı 15 bin YTL'ye indirdiğini, ve polislerin, "Ayın 20'sinde geleceğiz. Bizi Sarar'dan giydireceksin. Daha sonra dosyanı kapatacağız" dediklerini iddia etti. İddianamede Emin A.'nın bir arkadaşına durumu anlattığı ve para istediği telefon görüşmelerinin bant çözümlerine de yer verildi.

'PARA KOPARMAK İÇİN YAPTI'

Şüpheli polislerin suçlamayı kabul etmedikleri belirtilen iddianamede, yaptıkları arama sonucu otelde herhangi bir suç unsuru bulunmadığından tutanak düzenleyerek otelden ayrıldıklarını söyledikleri ifade edildi. Mağdur Emin A. ile Adnan Y. arasındaki telefon konuşmalarının kendileriyle ilgili olmadığını söyleyen şüpheli polislerin, Emin A.'nın diğer kişilerden para koparmak maksadıyla telefonda bu şekilde konuşmalar yapmış olabileceğini beyan ettiklerine yer verildi. Şüpheliler İstanbul Ağır Ceza Mahkemesi'nde hâkim karşısına çıkacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber