2 bin 241 açığı bulunan Kayseri'ye 14 öğretmen gönderildi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 13 Şubat 2007 10:54, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

2 bin 241 açığı bulunan Kayseri'ye 14 öğretmen gönderildi

Kayseri'nin 2 bin 241 öğretmen açığı varken, Milli Eğitim Bakanlığı yaptığı atamalarda sadece 14 öğretmeni Kayseri'ye gönderdi. Atanan öğretmenlerin branş sıralamasında birinci sırayı İngilizce öğretmenleri aldı. Milli Eğitim Müdürü Erdoğan Ayata, Bakanlığın öğretmen oranına göre atama yaptığını söyledi.

Kayseri'de öğretmen oranının yüzde 80-90'lar seviyesinde olduğunu aktaran Ayata, doğuda ise bu oranın yüzde 40 veya 50 civarında olduğunu söyledi. Bakanlığın bu oranları dikkate alarak doğu illerine daha fazla öğretmen ataması yaptığını kaydeden Ayata, Kayseri'ye atanan öğretmenlerin de şehir merkezine değil ilçelere verildiğini dile getirdi.

İl Milli Eğitim Müdürü Erdoğan Ayata, Kayseri'de en çok yabancı dil ve rehberlik branşlarında kadrolu öğretmen açığının bulunduğunu söyledi. Kadrolu öğretmen açığının 2 bin 241 olduğunu belirten Ayata, açık olmasına rağmen derslerin boş geçmediğini ifade etti. Bakanlığın öğretmen oranına göre atama yaptığını dile getiren Ayata, "Bakanlık ilk ve ortaöğretimdeki doluluk oranına bakıyor. Kayseri'de 10 bin 266 kadrolu öğretmen var. Bizde öğretmen oranı yüzde 90'lara ulaştığı için oranı az olan doğu illerine atamada öncelik tanınıyor." diye konuştu.

Kayseri'ye atanan 14 öğretmenin branşları ve sayısı 3 İngilizce öğretmeni, 2 sınıf öğretmeni, 2 Türkçe öğretmeni ve birer tanede beden eğitimi, Türk Dili ve Edebiyatı, müzik, bilgisayar, resim, teknoloji ve tasarım, coğrafya öğretmenleri şeklinde sıralandı. Milli Eğitim Bakanlığı'nca 9 bin 742'si ilk atama, 86'sı açıktan, 78'i kurumlar arası atama olmak üzere toplam 9 bin 906 öğretmenin ataması yapıldı. Kura ile belirlenen atamalar sonucunda Kayseri'ye değişik branşlarda 14 öğretmen atandı. Atamalarda 647 öğretmen ile ilk sırada İstanbul yer alırken, ikinci sırada 642 öğretmen ile Şanlıurfa, üçüncü sırada ise 624 ile Van yer aldı. MEB yetkilileri tarafından boş kalan 94 kontenjana atamaların ise Ağustos ayında yapılacağı bildirildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber