'Çatıya' polis atanması tartışma yarattı

Kaynak : Bugün
Haber Giriş : 14 Şubat 2007 09:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sosyal Güvenlik Kurumu Başkan Yardımcılığı'na asayişten sorumlu eski polis müdürü Şenol Aydın'ın atanması kurum içerisinde tartışmalara yol açtı

Anayasa Mahkemesi'nin verdiği iptal kararıyla "tek çatı" özelliğini kaybeden Sosyal Güvenlik Kurumu'nun başkan yardımcılığına eski bir polis müdürünün atanması kurum içerisinde tartışmalara neden oldu. Sosyal güvenlik sisteminin çatı örgütünü oluşturan Sosyal Güvenlik Kurumu'nun boş bulunan 3 başkan yardımcılığı kadrosundan ikisi Emekli Sandığı eski Genel Müdürü Mehmet Ali Özyer ile Çalışma Bakanlığı başmüfettişlerinden Tahsin Güney'in atamasıyla doldurulmuştu. Atamalar Şenol Aydın'la son buldu. Ancak Aydın'ın polis akademisi mezunu ve Ankara'nın asayişinden sorumlu eski bir polis müdürü olması, kurumda "nitelik" tartışmalarını da beraberinde getirdi. Kurum içerisinde, Aydın'ın sosyal güvenlik sistemi konusunda yeterli tecrübeye sahip olmadığı ifade edilirken, "İsminde zaten ?güvenlik' kelimesi yer alan bir Sosyal Güvenlik Kurumu'na güvenlik konusunda uzman polisin atanmasında sakınca görülmedi" yorumları yapıldı. Aydın ile Kurum Başkan Vekili Birol Aydemir'in DPT'de çalışma arkadaşlığı yaptıkları ve atamada bunun etkili olduğu ifade ediliyor.

ÇİFT DİPLOMALI

Aydın ise sadece polis yönüne vurgu yapılmasına anlam veremediğini, çalışma ekonomisi alanında hem lisans hem de yüksek lisans eğitimi aldığını belirterek "Kaldı ki sosyal güvenlik alanından değil kurumun yardımcı hizmetlerinden sorumluyum" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber