Doktor ve hemşireye 100 bin adet 'acil bilgisayar' geliyor

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 14 Şubat 2007 06:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Öğretmenlerden sonra doktor ve hemşireler de uygun fiyat ve taksitle bilgisayar sahibi olacak. Sağlık Bakanlığı 450 bin personel ve emekli için yarın başlatacağı 'Acil Bilgisayar Desteği' kampanyasına, 100 bin katılım bekleniyor. Özel hastane çalışanları ise kapsam dışında tutuldu.

MİLLİ Eğitim Bakanlığı'nın düzenlediği 'Her öğretmene dizüstü bilgisayar' kampanyasının ardından, Sağlık Bakanlığı da personel ve emeklilerine yönelik dizüstü (notebook) ve masaüstü bilgisayar (PC) kampanyası başlatıyor. 450 bin Sağlık Bakanlığı personelinin yararlanabileceği 'Acil Bilgisayar Desteği' isimli kampanya, yarın başlıyor. Piyasadaki aynı özellikteki bilgisayarlara göre yüzde 25 daha ucuz olacak notebook ve PC'lerde, 100 binlik satışa ulaşılacağı tahmin ediliyor.

DÖRT AY SÜRECEK: Sağlık Bakanlığı'nın düzenlediği ihalede Toshiba, Fujitsu Siemens, Casper, Dell-Kont Bilişim, HP-Sentim Bilişim ve Vestel, notebook ve PC'de farklı konfigürasyonlarda kampanyada yer almaya hak kazanan markalar oldu. Bakanlığın 'Acil Bilgisayar Desteği' kampanyasından, Türkiye genelindeki her kademedeki personel yararlanabilecek. Kampanya özel hastaneleri kapsamayacak. Öğretmenlere yapılan kampanyada olduğu gibi Sağlık Bakanlığı personeli de Vakıf Bank'tan alacağı krediyle 12 ve 24 aylık taksitlerle kampanyaya katılabilecek. Dört ay sürecek kampanya, talebe göre uzatılacak. Sağlık Bakanı Recep Akdağ, kampanyayla ilgili bilgileri bugün açıklayacak.

1.136 DOLARA NOTEBOOK: Toshiba Türkiye Genel Müdürü Aytaç Biter, notebookta üst konfigürasyonda ihaleyi kazandıklarını belirterek, kampanya dahilinde 50 bin notebook ve 50 bin masaüstü bilgisayar satılmasının hedeflendiğini açıkladı. Notebookta kendileri dışında Fujitsu Siemens ve Vestel markalarının da bulunduğunu aktaran Biter, kampanyadaki kendi notebooklarının fiyatının öğretmenler kampanyasına göre biraz daha pahalı ancak özelliklerinin daha yüksek olduğunu kaydetti. Biter, piyasa değeri 1.699 dolar artı KDV'lik olan notebooklarının, kampanyada 1.136 dolar artı KDV'ye satılacağını bildirerek, kendi notebooklarının 160 GB sabit disk, 15.4 inç ekran, Intel Core 2 Duo işlemciye sahip olacağını, diğer markalarda daha uygun fiyatlı notebook ve PC'lerin olabileceğini belirtti.

Kampanyalar bilgisayar kullanımını artırıyor

BİLGİSAYAR kampanyalarının Türkiye'de yüzde 10 olan penetrasyonu (kullanım yaygınlığı) artırmada etkili olduğunu vurgulayan Toshiba Türkiye Genel Müdürü Aytaç Biter, Biter, bu tarz kampanyaların Emniyet ve Adalet Bakanlığı gibi değişik alanlarda uygulanmasını istedi. Biter, kampanyaların önemini şöyle anlattı: "Öğretmenlere yönelik kampanyanın yapıldığı yıl, taşınabilir bilgisayarların satışı ve yaygınlığı arttı. İskandinav ülkelerinde bile bilgisayar satışı bu tarz kampanyalarla artırılıyor. Türkiye'de dizüstü bilgisayar penetrasyonu yüzde 10, taşınabilir bilgisayar penetrasyonu ise yüzde 3. Ama notebook satışı, PC satışına yaklaşıyor. Geçen yıl 750 bin notebook, 1 milyon PC satıldı."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber