Bardakoğlu: Din hizmeti sosyalleşecek

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 14 Şubat 2007 11:18, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Diyanet İşleri Başkanı Ali Bardakoğlu, 2007 yılında daha sosyal içerikli bir din hizmeti politikası uygulayacaklarını belirtti.

Ali Bardakoğlu yaptığı açıklamada Diyanet İşleri Başkanlığı'nın 2007 yılı hedeflerini anlattı.

İlk hedeflerinin, Başkanlığın işleyişine daha yasal bir zemin getiren Teşkilat Kanunu çıkarmak olduğunu ifade eden Bardakoğlu, şuanki işleyişte yasal boşluklar bulunduğunu ifade etti.

?DİN GÖREVLİSİ SADECE CAMİYE GELENLE DEĞİL ÇEVREDEKİ HERKESLE İLGİLENMELİ?

Bardakoğlu, daha sosyal içerikli bir din hizmeti politikası izlemeyi planladıklarına işaret ederek, din görevlilerinin toplumun acil çözüm bekleyen sorunlarına aktif katkı sağlamaları için çalışma başlattıklarını dile getirdi. ?Örneğin mahallelerde yoksul, aç, tedaviye muhtaç insanlar varsa, din görevlisi, içinde bulunduğu çevreyi konuya duyarlı hale getirecek, sorunun çözümü için harekete geçilecek? diyen Bardakoğlu, din görevlilerinin namaz kıldırmanın dışında, toplumun sosyal doktoru olmalarını istediklerini belirtti. Bardakoğlu, ?Anadolu'da birçok insanımızın yoksulluk, işsizlik, umutsuzluk olumsuzluklarına karşı direnci varsa, bu din görevlilerinin verdiği moralle ilgili. Din görevlisi sadece camiye gelen insanla değil, çevresindeki herkesle ilgilenmeli? dedi.

Bardakoğlu, sosyal sorunlarla ilgili din görevlilerinin üzerine düşeni yapmaları gerektiğini, ancak her konuda sadece din görevlilerinden, polisten ya da öğretmenden bir şey beklemenin hatalı olacağını, sosyal sorunların çözümünde tüm kurumların işbirliği içerisinde olması gerektiğini bildirdi.

Bardakoğlu, gençliğe, çağın sorunlarına ilişkin dini bilgiler içeren 20 kadar yeni yayın düşündüklerini belirterek, hadis çalışmalarını da 2007 yılı içinde tamamlamayı hedeflediklerini kaydetti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber